Ποιες παραβάσεις θα καταγράφουν οι κάμερες-Κωδικός & επιστολή σε παρανομούντες

Με συστημένη επιστολή θα λαμβάνουν το εξώδικο οι παρανομούντες που θα «τσιμπάνε» οι κάμερες, οι οποίες αναμένεται να εγκατασταθούν δοκιμαστικά στα τέλη Οκτωβρίου. Επιπρόσθετα, στη συστημένη επιστολή θα υπάρχει συγκεκριμένος κωδικός, ο οποίος θα δίνει πρόσβαση σε φωτογραφία που θα απεικονίζει την παρανομία που διέπραξαν.

Σε περίπτωση που το όχημα οδηγείτο από άτομο άλλο από τον ιδιοκτήτη, ο τελευταίος θα καλείται να υποδείξει ποιος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο SigmaLive ο Αναπληρωτής Διευθυντής

του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, Μάρκος Μάρκου, η αποστολή της επιστολή θα γίνεται άμεσα, εν αντιθέσει με την προηγούμενη χρονοβόρα διαδικασία, κατά την οποία το εξώδικο αποστελλόταν σε αστυνομικό σταθμό και στη συνέχεια ο αστυνομικός έπρεπε να το παραδώσει στον παρανομούντα.  

 Σημειώνεται ότι οι συσκευές φωτοεπισήμανσης θα καταγράφουν παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όπως ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Όσον αφορά στις παραβάσεις, οι κάμερες θα καταγράφουν υπερβολική ταχύτητα, παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη, τη γραμμή αναμονής στα φώτα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τον η παράδοση του συστήματος για δοκιμαστική εφαρμογή για περίοδο τριών μηνών θα γίνει περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 90 σταθερές κάμερες και 20 κινητές σε σημεία, τα οποία βάσει στατιστικών τίθενται ζητήματα ασφαλείας.  

Κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του συστήματος, θα τοποθετηθούν 20 σταθερές κάμερες και 16 κινητές, ενώ τους επόμενους έξι μήνες θα τοποθετηθούν 66 κάμερες επιπλέον.

Σε ανάρτηση ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, είχε αναφέρει ότι οι πρώτες τέσσερις σταθερές κάμερες θα εγκατασταθούν στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρίβα Διγενή με τη λεωφόρο Δημήτρη Σεβέρη.

Το κόστος εγκατάστασης του συστήματος ανέρχεται στα 8 εκ. ευρώ και το κόστος λειτουργίας για πέντε χρόνια υπολογίζεται στα 35 εκ. ευρώ.

Με την εφαρμογή του συστήματος αναμένεται μείωση των οδικών συγκρούσεων κατά 50%, αλλά και σημαντική μείωση στους θανάτους από τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Σε αυτό το σημείο θα τοποθετηθεί η πρώτη κάμερα τροχαίας στη Λευκωσία (ΦΩΤΟ)

Έτσι θα λειτουργούν οι κάμερες στους δρόμους της Κύπρο- Πότε θα εγκατασταθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιες, #45Κωδικός,poies, #45kodikos