Ποια θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα στο Κυπριακό

Ιδιαίτερα σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ερώτημα, τί μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επικαλούμενος την ανακοίνωση της 1ης Δεκεμβρίου, στην οποία αναφέρεται ότι η διάσκεψη για την Κύπρο ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια εάν οι τουρκικές θέσεις που θα υποβληθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν καθιστούν εφικτό ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, εκκρεμούν

βαρύνουσας σημασίας ζητήματα του περιουσιακού όπως:

- Η ορολογία, συναισθηματικός δεσμός

- Η ορολογία, σημαντική βελτίωση της περιουσίας

- Θεωρούνται από τα σημαντικότερα κριτήρια για τη λήψη απόφασης, ποίος από τον ιδιοκτήτη ή τον χρήστη θα έχει προτεραιότητα

Επιπλέον στις πιο σημαντικές διαφορές καταγράφονται και τα εξής:

- Εκ περιτροπής προεδρία

- Αποτελεσματική συμμετοχή της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στη λήψη αποφάσεων (συγκεκαλυμμένα βέτο)

- Αριθμητική εκπροσώπηση σε ομοσπονδιακά σώματα

Η διεθνής διάσκεψη θα έχει και τελετουργικό, κατά το οποίο θα γίνουν ομιλίες. Εκεί ο Νίκος Αναστασιάδης θα επαναλάβει ότι παρίσταται και ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπεί ο Ζιαν Κλόντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση έχει γίνει αποδέκτης μηνυμάτων ειδικότερα από Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία παρευρεθούν στη διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο.

Ερωτηθείς σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθούν τα κράτη αυτά, αρκέστηκε να πει ότι θα είναι σε διάφορα επίπεδα και συνέστησε υπομονή μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα