Ποια είναι η νέα Διοικήτρια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τα νέα της καθήκοντα ανέλαβε χθες και επίσημα η αυστραλιανής καταγωγής ταγματάρχης Σιέριλ Πιρς στη θέση της Διοικήτριας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Την Πιρς, η οποία αντικαθιστά τον Μοχάμαντ Καμπίρ από το Μπαγκλαντές, υποδέχθηκε στην Κύπρο η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο

Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Η ταγματάρχης Πιρς είχε μια επιτυχημένη καριέρα στις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας μέχρι το 2017, ενώ τον τελευταίο χρόνο υπηρέτησε ως επικεφαλής της στρατιωτικής σχολής της χώρας.

Το 2016 υπηρέτησε επίσης ως διοικήτρια της μονάδας που διατηρούσε η Αυστραλία στο έδαφος του Αφγανιστάν έχοντας υπό την αιγίδα της την εκπαίδευση των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η ίδια διετέλεσε επίσης εκπαιδευτής του Αυστραλιανού Στρατού και στρατιωτικός παρατηρητής στην Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στο Ανατολικό Τιμόρ το 2002.

Η Pearce κατέχει πτυχίο Τεχνών στις Ασιατικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας στο Armidale, Master στην Πολιτική, τη Πληροφορίες και την Αντιτρομοκρατία από το Πανεπιστήμιο Macquarie του Σίδνεϊ και Master of Arts in Defense Studies του Πανεπιστημίου Deakin στη Μελβούρνη .

Η ταγματάρχης Pearce γεννήθηκε στη Νότια Αυστραλία. Έχει σύζυγο και δύο κόρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα