Ποια είναι η κατάσταση όσων επέζησαν

Οι έξι που επιβίωσαν από τη μοιραία πτήση της Σαπεκοένσε εξακολουθούν να νοσηλεύονται και μερικοί δίνουν ακόμα μάχη για τη ζωή τους.

Στη μοιραία πτήση της Σαπεκοένσε επέβαιναν 77 ψυχές και από αυτές οι 71 χάθηκαν. Οι έξι που κατάφεραν να επιβιώσουν, βρίσκονται στο νοσοκομείο του Μεντεγίν στην Κολομβία. Κανείς τους δεν έχει ξεφύγει δίχως σοβαρά προβλήματα, αν και ορισμένοι είναι πιο βαριά. Ας δούμε όμως ποια είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση της υγείας τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες…

Πιο δύσκολη όλων είναι η περίπτωση του Νέτο. Ο σέντερ μπακ της ομάδας

εγχειρίστηκε στον εγκέφαλο και βρίσκεται στην εντατική. Οι επόμενες 48 ώρες θα δείξουν πώς θα εξελιχτεί το πρόβλημα και εάν θα γλιτώσει. Εάν τα καταφέρει σε πρώτη φάση, μετά θα ακολουθήσουν και άλλες επεμβάσεις στο κρανίο, το πρόσωπο, τα χέρια και τα γόνατα που έχουν υποστεί ζημιές.

Για το δεξί πόδι του τερματοφύλακα, Τζάκσον Φόλμαν, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό μέχρι το γόνατο. Εκτός αυτού, δεν έχει κάποιο άλλο σημείο του σώματος του με πρόβλημα, αλλά η ζημιά έγινε για πάντα.

Στην εντατική βρίσκεται και ο πλάγιος μπακ, Αλαν Ρούσελ, ο οποίος είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους συμπαίκτες του, αλλά έχει αρκετά προβλήματα και θα χρειαστεί μικροεπεμβάσεις.

Ο δημοσιογράφος Ράφαελ Χένζελ έχει υποστεί ζημιά στον θώρακα και τους πνεύμονες και δεν μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση, έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του. Δεν φαίνεται όμως να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Καλύτερα είναι η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες, η οποία αναρρώνει από τα κατάγματα στο πόδι και στο χέρι, ενώ έχει χτυπήματα στο κεφάλι και τον λαιμό, αλλά είναι αρκετά καλά, δεδομένης της περίστασης.

Για τον αεροσυνοδό Έρβιν Τουμίρι δεν υπάρχει πληροφόρηση, αλλά φαίνεται να είναι ο πιο τυχερός απ’ όλους, καθώς έκανε μέχρι και δηλώσεις, για το πώς κατάφερε να σωθεί.

Μακάρι να γίνουν όλοι γρήγορα καλά και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα