Ποια είναι η διαφορά μεταξύ STREAMING και DOWNLOADING ;

Streaming/Ροή - παρακολούθηση ή ακρόαση περιεχομένου χωρίς να κατεβάσετε περιεχόμενο στη συσκευή σας

Το περιεχόμενο που μεταδίδεται με streaming δεν αποθηκεύεται στη συσκευή σας, αποθηκεύεται στο σύννεφο ή στον υπολογιστή ή τον διακομιστή κάποιου άλλου.Ορισμένοι δημοφιλείς ιστότοποι και υπηρεσίες που μεταδίδουν περιεχόμενο με streaming είναι οι εξής: Netflix, Hulu, YouTube, Spotify και Apple Music.

Downloading/Λήψη - το περιεχόμενο αποθηκεύεται στη συσκευή σας

η αναπαραγωγή δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο, αφού το περιεχόμενο βρίσκεται στη συσκευή σας.μπορείτε να κατεβάσετε βιβλία, ταινίες και μουσική από πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους.Μερικοί δημοφιλείς ιστότοποι είναι οι εξής: Amazon, Netflix, Youtube, Apple Music.

Είναι σημαντικό να κατεβάζετε περιεχόμενο από νόμιμες πηγές για να σέβεστε τα δικαιώματα των δημιουργών αλλά και για να αποφύγετε την πιθανότητα να κατεβάσετε κάποιον ιό ή κακόβουλο λογισμικό.

Η παρακολούθηση ταινίας μέσω streaming (ροής) δεν είναι προσβολή, εάν η πηγή είναι νόμιμη. Εάν η υπηρεσία streaming δεν έχει πάρει άδεια από τον δικαιούχο, η πράξη είναι παράνομη.

Η λήψη ενός έργου (downloading) από το διαδίκτυο είναι πράξη αναπαραγωγής και χρειάζεται την άδεια του δημιουργού ή άλλων δικαιούχων. Δεν είναι αντίθετη στον νόμο η λήψη ενός έργου με όρους που έχουν συμφωνηθεί μέσα από σύμβαση. Οι τελικοί χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν νόμιμα τη λήψη ενός έργου από το διαδίκτυο με άδειες Creative Commons ή με άλλες άδειες ανοιχτού περιεχομένου.

Για νόμιμο streaming και downloading δείτε εδώ:

https://enjoylegal.gr/

Πηγές:

https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/web/observatory/faq-el#11

https://www.lifewire.com/difference-between-streaming-and-downloading-media-1847372

http://www.differencebetween.net/technology/internet/difference-between-streaming-and-downloading/

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια, STREAMING, DOWNLOADING,poia, STREAMING, DOWNLOADING