Ποια χώρα & ποια περιοχή της Ελλάδας επιλέγουν οι Κύπριοι- «Διψούν για ταξίδι»

Για τους τουριστικούς προορισμούς εν όψει Πάσχα μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Άκης Κελεπέσιης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το φετινό Πάσχα θυμίζει το Πάσχα του 2019. Έχουμε επανέλθει περίπου στους αριθμούς που διακινούσαμε το 2019 για την Ελλάδα.

Δυστυχώς δεν παρατηρείται για άλλες μακρινές χώρες εκτός από την Ελλάδα, στις οποίες συνήθως πήγαιναν οι Κύπριοι το Πάσχα και τους καλοκαιρινούς μήνες».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει αυξημένη ζήτηση, απάντησε ότι «ο κόσμος διψά για να ταξιδέψει. Ο περιορισμός των δύο τελευταίων χρόνων και η στέρηση για τα ταξίδια ξεπερνάει κάθε εμπόδιο, όπως τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις πληθωριστικές τάσεις».

Πρόσθεσε ότι οι κρατήσεις που γίνονται για το καλοκαίρι είναι προς όλες τις κατευθύνσεις και σε μεγάλους αριθμούς.

Σε σχέση με τους νέους προορισμούς, απάντησε ότι «υπάρχουν πολλές πτήσεις και κάνουμε πολλά ωραία προγράμματα για τη Γαλλία. Η συγκεκριμένη χώρα φέτος θα έχει την τιμητική της, αφού έχει απευθείας πτήσεις σε πολλές πόλεις, όπως Παρίσι, Στρασβούργο, Λυών, Τουλούζη κτλ».

Για Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Κελεπέσιη, επανήλθε μετά από πολλά χρόνια η πτήση προς Κεφαλονιά. Επίσης αναβαθμίστηκε η περιοχή της δυτικής Ηπείρου με τρεις πτήσεις της εβδομάδας για Πρέβεζα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για προορισμούς στο Ιόνιο, με τον κ. Κελεπέσιη να εκτιμά ότι θα είναι η περιοχή που θα τραβήξει τους περισσότερους Κυπρίους.

Διαβάστε επίσης: Εγκρίθηκε σχέδιο επιχορήγησης διακοπών συνταξιούχων - Όλες οι πληροφορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια, Ελλάδας, Κύπριοι#45 Διψούν,poia, elladas, kyprioi#45 dipsoun