ΠΟΦΕΝ: Εξήγγειλε συναντήσεις για την φοιτητική χορηγία

Η ΠΟΦΕΝ επαναλαμβάνει ότι δεν θα δεχτεί τη συρρίκνωση και την κατάργηση της φοιτητικής χορηγία και του φοιτητικού πακέτου και εξαγγέλλει ότι θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να τους μεταφέρει τις θέσεις της .

Σε ανακοίνωση η ΠΟΦΕΝ αναφέρει ότι "δε θα δεχτούμε να θυματοποιηθεί κανένας φοιτητής στο βωμό της «οικονομικής εξυγίανσης», με αποτέλεσμα να σταματήσει τις σπουδές του".

Στην ανακοίνωση παρατίθενται αναλυτικά οι θέσεις της ΠΟΦΕΝ για το θέμα και εκφράζεται δυσαρέσκεια γιατί "στο ερωτηματολόγιο

ανάλυσης αναφέρεται ότι είχε, «εξασφαλιστεί η συναίνεση της ΠΟΦΕΝ για το γενικό πλαίσιο που θα διέπει την παροχή φοιτητικών επιδομάτων, εντούτοις την τελευταία στιγμή η ΠΟΦΕΝ προχώρησε σε ανακοίνωση τύπου προβάλλοντας νέες αξιώσεις οι οποίες δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν»".

Η Οργάνωση αναφέρει ότι "σε κανένα στάδιο των συναντήσεων με τον Υπουργό Παιδείας δεν συμφώνησε στα όσα ακούστηκαν. Αντίθετα μέσα από ανακοινώσεις Τύπου και ανοικτές επιστολές, θέταμε τη διαφωνία μας καθώς και τις προτάσεις μας. Παρ’ όλα αυτά όταν η ΠΟΦΕΝ απέστειλε τις εισηγήσεις τις προς το Υπουργείο Παιδείας (3 Αυγούστου) δε καλέστηκε να συζητηθούν, ενώ το νομοσχέδιο είχε είδη κατατεθεί στην νομική υπηρεσία για έλεγχο όπως διαβάσαμε από δημοσιεύματα στον Τύπο".

Αναφέρεται ότι έγινε συνάντηση με τον Υπουργό στις 26 Οκτωβρίου όταν "ουσιαστικά το νομοσχέδιο ήταν κατατεθειμένο στο Υπουργικό Συμβούλιο και αφού είχε τελειώσει ο διάλογος όπως αναγράφεται στο ίδιο έντυπο από τον Ιούλιο".

Η ΠΟΦΕΝ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στη συνάντηση εκείνη δεν έλαβε το ν/σ και ούτε και οι προτεινόμενες αλλαγές.

"Θεωρούμε ότι έπρεπε να γίνει ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ ΠΟΦΕΝ, Υπηρεσίες Μέριμνας των Πανεπιστημίων, το ΙΚΥΚ, την ΠΟΠΟ, την ΠΟΠ, και όλους τους αρμόδιους φορείς. Επίσης δεν συζητήθηκαν οι οποιεσδήποτε αλλαγές, αλλά στις συναντήσεις γινόταν ενημέρωση από πλευράς υπουργείου. Παρόλο που από τον Γενάρη ζητούσαμε στοιχεία για το πόσοι φοιτητές θα επηρεαστούν (βάση των περσινών δικαιούχων) από τις αλλαγές που προτείνονταν, εντούτοις ποτέ δεν μας δόθηκαν", αναφέρει η ΠΟΦΕΝ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα