Ποδοσφαιρικοί αγώνες: Τι θα ισχύει από 21 Ιουλίου

Την παραχώρηση κινήτρων για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης αποφάσισε το βράδυ της Παρασκευής το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αναφερόμενος στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ο νέος Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, διευκρίνισε ότι, από τις 21 Ιουλίου, δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο εμβολιασμένοι ή άτομα που νόσησαν τους τελευταίους 6 μήνες.

Δείτε επίσης: Κύπρος: Τέλος στα δωρεάν rapid τεστ

από 1η Αυγούστου

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από 9 Ιουλίου μέχρι 20 Ιουλίου επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνο για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες, για άτομα που κατέχουν αρνητικό πιστοποιητικό PCR με ισχύ 72 ωρών και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, σε ποσοστό πληρότητας 50% των γηπέδων. Το 50% χωρητικότητας με τα ίδια κριτήρια ισχύει σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες.

Επιπλέον, από 21 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνον για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, σε ποσοστό πληρότητας 75% των γηπέδων. Το 75% χωρητικότητας με τα ίδια κριτήρια ισχύει σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος/COVID19: Αυτά είναι τα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό

Τα κίνητρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση για ενίσχυση των εμβολιασμών

Keywords
Τυχαία Θέματα