«Ποδοπάτησε» τη Ρεάλ και πάει να το σηκώσει στην Πόλη η Τσέλσι!

Η απίθανη Τσέλσι «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Ρεάλ στο Stamford Bridge (2-0) και επιστρέφει στον τελικό του CL, όπου και θ’ αντιμετωπίσει σε αγγλικό εμφύλιο την Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έδωσε μια εκπληκτική παράσταση στο Λονδίνο και πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση σε βάρος της 13 φορές κατόχου του τίτλου. Η Τσέλσι έκανε μια αδιανόητη εμφάνιση, θα μπορούσε να έχει βάλει ακόμα και 5 γκολ

στην Ρεάλ και 100% δίκαια βρίσκεται στον τελικό του Champions League για 3η φορά στην ιστορία της [2008, 2012]. Εκεί, στην Κωνσταντινούπολη δηλαδή, θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι στον τρίτο αγγλικό εμφύλιο στη διοργάνωση [2008, 2019]. Πρώτος στην ιστορία με back-to-back τελικούς με διαφορετικές ομάδες έγινε ο Γερμανός προπονητής της Τσέλσι.

Ο Ζιντάν προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τούχελ με σύστημα σαν 3-5-2, όμως η Τσέλσι ήταν εξαιρετικά οργανωμένη. Κροος (11’) και Μόντριτς (17’) ζέσταναν τον Μεντί με μακρινά σουτ, όπως και ο Ρούντιγκερ με τη ρουκέτα από 30 μέτρα που έβγαλε ο Κουρτουά (13’). Στο 26’ η Ρεάλ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν μετά από καταπληκτικό passing game ο Μπενζεμά έκανε δυνατόο σουτ στη γωνία και ο Μεντί έπεσε και έκανε την επέμβαση της καριέρας του.

Και ήταν τέτοια γιατί δύο λεπτά μετά η Τσέλσι άνοιξε το σκορ, όταν έκρυψε την μπάλα στην κόντρα, ο Χάβερτς έκανε τελείωμα με σκάψιμο σε τετ-α-τετ, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο και ο Βέρνερ φάτσα με την κενή εστία δεν γινόταν να χάσει την κεφαλιά. Οι Μπλε είχαν τον τρόπο να πιέζουν και να αμύνονται ψηλά και το 1-0 παρέμεινε για το ημίχρονο καθώς στο 35’ ο Μεντί πραγματοποίησε νέα απόκρουση, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Μπενζεμά.

Αυτό που είδαμε στο δεύτερο μέρος ήταν μια Τσέλσι να έχει μια σεμιναριακή αμυντική συμπεριφορά σε όλες τις γραμμές μέχρι πολύ ψηλά στην επίθεση, Η Ρεάλ προσπαθούσε αλλά η κυκλοφορία της, δεν έφερνε μέτρα μπροστά και όταν οι γηπεδούχοι έπαιρναν, έκαναν φάση. Ηταν ένα τσουνάμι ευκαιριών, το οποίο ξεκίνησε στο 47’ όταν ο Χάβερτς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Αθπιλικουέτα. Στο 53’ η μπάλα κρύφτηκε και το τακουνάκι του Βέρνερ έβγαλε μόνο τον Μάουντ αλλά ο Αγγλος σούταρε δυνατά ψηλά.

Στο 59’, είχαμε νέα απίστευτη ευκαιρία με τον Χάβερτς να χάνει σε καθαρό τετ-α-τετ από τον Κουρτουά και στο 66’ ο Καντέ ήταν αυτός που μόνος δεν τα κατάφερε. Προς το τέλος, ο Τούχελ νίκησε τον Ζιντάν και στη μάχη των αλλαγών και στο 85’ η Τσέλσι κλείδωσε την ιστορική νίκη στο 85’ όταν ο Καντέ έκλεψε και έδωσε στον Πούλισικ [μπήκε αλλαγή και προκάλεσε… σεισμό στα δεξιά], ο οποίος είπε πάρε-βάλε στον Μάουντ (2-0).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (88’ Ρις Τζέιμς), Τσίλγουελ, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ, Μάουντ (89’ Ζίγιεχ), Χάβερτς, Βέρνερ (68’ Πούλισικ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί (63’ Βαλβέρδε), Μιλιτάο, Ράμος, Νάτσο, Καζεμίρο (76’ Ροντρίγκο), Κροος, Μόντριτς, Βινίσιους (63’ Ασένσιο), Αζάρ, Μπενζεμά (89’ Μαριάνο Ντίαθ).

Keywords
Τυχαία Θέματα