Πληθαίνουν οι φωνές για παραίτηση του Κάμερον στη Βρετανία

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση δέχεται ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μετά από την καθυστερημένη παραδοχή ότι στο παρελθόν, πριν αναλάβει την ηγεσία της χώρας, είχε αποκομίσει οικονομικό όφελος από την εξωχώρια επενδυτική εταιρεία του εκλιπόντος πατέρα του.

Ο Αντιπρόεδρος των Εργατικών Τομ Γουότσον κατηγόρησε τον κ. Κάμερον για «υποκρισία», καθώς στο παρελθόν είχε επικρίνει δημόσια πρόσωπα για τη χρήση

τακτικών φοροαποφυγής, λέγοντας ότι διέπρατταν ηθικό ατόπημα.

Ο βουλευτής των Εργατικών Τζον Μαν δήλωσε ότι ο κ. Κάμερον οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του, ενώ ο κ. Γουότσον σχολίασε ότι ίσως όντως συντρέχουν λόγοι παραίτησης του Πρωθυπουργού.

Ο σκιώδης Υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Όουεν Σμιθ είπε ότι πλέον έχει ανοίξει ζήτημα αξιοπιστίας του Ντέιβιντ Κάμερον, καλώντας τον να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες όλων των παρελθόντων επενδύσεών του.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ανακοινώσει πως τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Οι Εργατικοί πατούν για την κριτική τους στο γεγονός ότι ο κ. Κάμερον παραδέχθηκε το κέρδος από την εταιρεία Blairmore Investment Trust μόνο με την πέμπτη πρωθυπουργική δήλωση επί του θέματος.

Νωρίτερα είτε ο ίδιος είτε η εκπρόσωπός του είχαν διαβεβαιώσει πως κανένα μέλος της οικογένειας Κάμερον δε λαμβάνει η πρόκειται να λάβει οικονομικό όφελος από την εταιρεία, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί και μετά τον θάνατο του πατέρα του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Ο Υφυπουργός Επιχειρήσεων της κυβέρνησης Κάμερον Νικ Μπόουλς παραδέχθηκε ότι εκ των υστέρων φαίνεται ως ίσως θα ήταν καλύτερο αν ο Πρωθυπουργός είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες της συμμετοχής του στην Blairmore από την πρώτη στιγμή.

Η εξωχώρια επενδυτική εταιρεία του αποθανόντος Ίαν Κάμερον ήρθε στο προσκήνιο της δημοσιότητας μέσα από τις διαρροές των λεγόμενων Panama papers.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα