Πλησίασαν ΑΕΛ και Ομόνοια - η βαθμολογία σήμερα

ΑΕΛ, Ομόνοια και Ερμής ήταν οι νικητές της πρώτης ημέρας της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Πιο εύκολα κέρδισαν οι πράσινοι τη Νέα Σαλαμίνα με 5-1, ενώ οι κίτρινοι και οι «φτεροπόδαροι» δυσκολεύτηκαν απέναντι στον Ολυμπιακό (2-1) και την Αλκή αντίστοιχα (4-3).

Η ΑΕΛ και η Ομόνοια παρέμειναν στην 5η και 6η θέση, όμως, πλησίασαν την ΑΕΚ

στους τέσσερεις και πέντε βαθμούς και περιμένουν τα αυριανά παιχνίδια των προπορευόμενων ομάδων. Ο Ερμής από την άλλη πέρασε στην 8η θέση με 24 βαθμούς και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και άφησε την Αλκή από κάτω με 23. Οι άλλοι δυο ηττημένοι, Σαλαμίνα και Ολυμπιακός βρίσκονται στην 11η και 12η θέση με 18 και 17 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ ο Άρης που βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη έχει 13 πόντους και αύριο αγωνίζεται με τον Εθνικό Άχνας που βρίσκεται στη Β’ Κατηγορία.

Η καλή μέρα φαίνεται από το ξεκίνημα της, μια παροιμία που ταιριάζει γάντι στην Ομόνοια και στον Νταρμπισάιαρ που σημείωσε το πρώτο του φετινό χατ τρικ. Ο Άγγλος σκόραρε με το καλησπέρα και απλοποίησε το έργο της ομάδας του. Εκτός από τα επιπλέον δυο τέρματα του περσινού πρώτου σκόρερ, οι πράσινοι σημείωσαν ακόμα δυο γκολ, με τον Λόπες και τον Κιπιάνι –το πρώτο του με την Ομόνοια-, δέχθηκαν ένα από τον Κορέα και κέρδισαν με 5-1. Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα χωρίς τους βασικούς τερματοφύλακες τους. Ο Βεζελόφσκι των ερυθρολεύκων αποβλήθηκε και ο Μιχαΐλοφ της Ομόνοιας τραυματίστηκε.

Η ΑΕΛ έβαλε τέλος στην αρνητική παράδοση που δημιούργησε στη Λευκωσία και πανηγύρισε το τρίποντο στην 8η απόπειρα της με 2-1. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν 2-0, με πρώτα τέρματα των Μαύρου και Τεξέιρα και έχασαν ευκαιρίες για να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ. Ωστόσο, λίγο έλειψε να πληρώσουν την αστοχία και την επιπολαιότητα τους. Ο Ολυμπιακός μείωσε προς το τέλος με τον Τόρες και έχασε δυο καλές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για να «κλέψει» το βαθμό.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι μαυροπράσινοι δια στόματος του προέδρου Κώστα Σεραφείμ και του προπονητή Χρύση Μιχαήλ, εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Ερμής κέρδισε με ανατροπή την Αλκή στο «Αμμόχωστος» με το αγγλικό σκορ 4-3. Ο Φαμπρίτσιο Σιμόες πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ, αλλά δεν αρκούσε για να δώσει, έστω και το βαθμό στην ομάδα του. Οι «φτεροπόδαροι» σημείωσαν τέσσερα γκολ στην επανάληψη, με τους Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα, Μοντέιρο και Αρτάμπε και πήραν τη σημαντικό νίκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αλκής Χρίστος Τζιάμπος και ο βοηθός προπονητής Αντώνης Πελάου στη διάσκεψη Τύπου, εξέφρασαν παράπονα για ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στην ομάδα τους.

Η βαθμολογία σήμερα

1. Απόλλων 21-49

2. ΑΠΟΕΛ 21-48

3. Ανόρθωση 21-44

4. ΑΕΚ 21-43

5. ΑΕΛ 22-39

6. Ομόνοια 22-38

7. Δόξα 21-27

8. Ερμής 22-24

9. Αλκή 22-23

10. Πάφος 21-21

11. Νέα Σαλαμίνα 22-18

12. Ολυμπιακός 22-17

13. Άρης 21-13

14. Εθνικός Άχνας 21-8

Keywords
Τυχαία Θέματα