Πλήρωσε αδρά τα τεράστια λάθη της

Η Ομόνοια δώρισε (πάλι) δύο γκολ, ισοφάρισε δις την Μπρόντμπι, αλλά έμεινε έμεινε εκτός Γιουρόπα Λιγκ

ΟΜΟΝΟΙΑ 2
Σέρινανταν 15΄ πεν., 45'+ πεν.
ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ 2
Πούκι 2΄, 39’

Η άμυνα είναι αυτή που δίνει προκρίσεις στην Ευρώπη στις ισορροπημένες αναμετρήσεις. Η Ομόνοια έπρεπε χθες να κρατήσει μηδέν παθητικό και να βάλει ένα γκολ. Έβαλε δύο τελικά (με πέναλτι), αλλά δεν ήταν αρκετά. Όταν δίνεις

τζάμπα δύο τέρματα (και άλλα δύο δώρα που δεν στοίχισαν) πριν καλά-καλά αρχίσει ο αγώνας και την ώρα που πιέζεις για την ολική ανατροπή, οι πιθανότητές σου πέφτουν δραματικά. Η Ομόνοια για άλλη μια χρονιά πληρώνει τα λάθη της στο γήπεδό της και αποχαιρετά το Εuropa League.

Η Μπρόντμπι ήταν ομάδα του χεριού της. Δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο να παρουσιάσει. Αλλά από την άλλη, αν και είχε πολύ καλή αντίδραση στο πρώτο ημίχρονο, η Ομόνοια έχει αδυναμίες και ασθένειες που δεν λέει να ξεπεράσει την κρίσιμη ώρα, κυρίως στα μετόπισθεν. Έχει και άλλα θέματα, όπως έλλειψη βάθους, ποιότητας σε κάποιες θέσεις, ανάπτυξης όταν πέσει ο Ασίς. Δεν έχει και το εύκολο γκολ. Αυτά πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Ο αποκλεισμός είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα από πολλές απόψεις, με το οικονομικό σε πρώτη γραμμή. Συν φυσικά τη διαχείριση της απογοήτευσης του κόσμου, που χθες ήταν πάλι εκπληκτικός σε αριθμό και παλμό.

Το 90λεπτο
Όποιο πλάνο και αν είχαν αποφασίσει οι προπονητές άλλαξε στο 2΄, από το γκολ του Πούκι, που εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη τοποθέτηση και αντίδραση του κεντρικού αμυντικού διδύμου της Ομόνοιας. Οι Δανοί άμεσα τραβήχτηκαν προς τα πίσω, το «τριφύλλι» άμεσα προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Ασίς πήρε την μπαγκέτα, έβγαλε τετ-α-τετ τον Σέρινταν στο 9΄ και τον Σκέμπρι στο 15’. Ο Ιρλανδός νικήθηκε από τον Χραντέσκι και ο Μαλτέζος ανατράπηκε από τον Φινλανδό πορτιέρο στην περιοχή (μπορούσε κάλλιστα να πάρει κόκκινη). Ο Σέρινταν ευστόχησε από τα 11 βήματα. Το 1-1 έφερε νέα αλλαγή δεδομένων, με την Ομόνοια να έχει το πάνω χέρι, να κυκλοφορεί καλά την μπάλα και να ψήνει το δεύτερο γκολ. Αλλά το πρόβλημα ήταν πίσω. Πάλι λάθος εκτίμηση του Ρούνιε, εύκολα το 1-2 ο Πούκι πάνω από τον Παναγή. Πάλι καλά που η Ομόνοια αντέδρασε πριν από την ανάπαυλα και ισοφάρισε πάλι από τα 11 βήματα με τον Σέρινταν.

Στην επανάληψη η Ομόνοια μπήκε και πάλι ζωντανά, γυρόφερνε την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες. Η Μπρόντμπι έδωσε ξανά γήπεδο, αλλά είχε πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά. Η Ομόνοια έκανε από την άλλη εύκολα λάθη, έπρεπε να αλλάξει κάτι, αλλά και δεν έπρεπε να αγχωθεί. Στην 1η της σωστή ενέργεια σκόραρε, αλλά ο Σέρινταν ήταν οφ-σάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Τα αντικείμενα που έριξαν οι φίλοι της Ομόνοιας σίγουρα είχαν αρνητική επιρροή στην προσπάθεια των «πρασίνων» να πιάσουν ρυθμό. Η Ομόνοια προσπάθησε να γίνει απειλητική, αλλά δεν μπορούσε να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα και οι πολλές σέντρες στην περιοχή δεν απέφεραν αποτέλεσμα. Ο Καϊάφας δεν είχε και επιλογές στον πάγκο, η έλλειψη βάθους στην Ομόνοια είναι εμφανέστατη. Και για να είμαστε ακριβείς, ήταν η Μπρόντμπι που μπορούσε τελικά να φύγει με το διπλό με τα δύο τετ-α-τετ του Κούκι.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2΄ 0-1. Λάθος του Φοφανά, λάθος εκτίμηση των Ρούνιε, Λομπιανίτζε, ο Πούκι φεύγει μόνος και σκοράρει.
9΄ Ο Σέρινταν μόνος δεν μπορεί να νικήσει τον Χραντέσκι.
15΄ 1-1. Ανατροπή του Σκέμπρι και πέναλτι. Ο Σέρινταν ισοφαρίζει.
25΄ Σε επίκαιρη θέση ο Σέρινταν, αλλά δεν βρίσκει καλά την μπάλα.
30΄ Κράτημα στον Σέρινταν από αμυντικό.
39΄ Σχεδόν καρμπόν του πρώτου γκολ το 2-1 για τη Μπρόντμπι. Λάθος του Ρούνιε, λάθος του Παναγή, γκολ ο Πούκι.
45’ Σουτ του Σκέμπρι, αποκρούει ο Χραντέσκι.
45+4 Χέρι του Άλμπερτσεν και πέναλτι. Σκοράρει ο Σέρινταν, δίνει επανάληψη ο διαιτητής (είσοδος Φοφανά στην περιοχή), εκτελεί πάλι εύστοχα ο Ιρλανδός.
65΄ Ο Ρούνιε κάνει την κεφαλιά άουτ.
71΄ Ο Σέρινταν σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο βοηθός δίνει ορθά οφ-σάιντ.
75΄ Νέο λάθος, μόνος ο Πούκι στέλνει την μπάλα ψηλά.
76΄ Τεράστιο λάθος του Λομπιανίτζε, ο Πούκι απέναντι από τον Παναγή, αποκρούει ο νεαρός τερματοφύλακας.
92΄ Ο Ασίς με δύσκολη ισορροπία στη πλάτη της άμυνας δεν μπορεί να σκοράρει.

Το πλάνο του Καϊάφα
Το πλάνο του Καϊάφα ήταν αυτό που προέβλεπαν τα ρεπορτάζ. Με Οικονομίδη ανασταλτικό, τον Μπεμπέ σε ρόλο οκταριού και τον Ασίς ελεύθερο. Μπροστά από τον Παναγή τετράδα οι Δημητρίου, Μαργκάσα, Λομπιανίτζε, Ρούνιε και στην επίθεση Σκέμπρι, Σέρινταν, Φοφανά. Στο 69' απέσυρε τον Φοφανά, πέρασε τον Ασίς δεξιά και έπαιξε με δύο φορ, αφού εισήλθε ο Ρουσιάς. Ο Φυλακτού πέρασε αντί του Οικονομίδη για να φρεσκαριστεί το κέντρο. Στο τέλος μπήκε και ο Μεντί για να δώσει ύψος.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρούνιε, Μπεμπέ, Ασίς, Οικονομίδης (82' Φυλακτού), Μαργκάσα, Δημητρίου (95' Μεντί), Σέρινταν, Φοφανά (69' Ρουσιάς), Σκέμπρι.
ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Χραντέσκι, Άλμπρετσεν, Χολστ, Λάρσον, Ντουρμίσι, Ντούμιτς, Ντα Σίλβα (84' Γιόχανσεν), Ορνόσκοφ, Πούκι, Έρικσον, Ελμάντερ (56' Πίρι).

Καϊάφας: «Τα δύο εύκολα γκολ»
Κώστας Καϊάφας: «Συγγνώμη στον κόσμο, που γι' ακόμα μια φορά γέμισε το γήπεδο και μας έσπρωξε. Δυστυχώς, όπως είδαμε, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε όπως την περιμέναμε αμυντικά. Δουλέψαμε στο κομμάτι, παίξαμε από τα πλάγια με παίκτη παραπάνω εκεί. Θέλω να σταθώ στα δυο εύκολα γκολ που δεχτήκαμε, τα οποία στο τέλος μάς στοίχισαν. Στο τέλος αναγκαστήκαμε, αφού ήταν όλοι πίσω, να παίξουμε με μεγάλες μπαλιές. Δεν μπορούσαμε να κτυπήσουμε από τα πλάγια, όπως ήταν ο αντίπαλος στα τελευταία λεπτά. Θα συνεχίσουμε, έχουμε κενό, θα δουλέψουμε στα λάθη μας, θα δουλέψουμε και σε κάποια πράγματα που δεν είναι ποδοσφαιρικά για να μπούμε δυνατοί στο πρωτάθλημα. Δικά μας θέματα, εσωτερικά. Θα μιλήσουμε με το συμβούλιο και θα ενημερωθείτε».

Keywords
Τυχαία Θέματα