Πληροφορίες Σίγμα: Αυτές είναι οι εισηγήσεις που κατέθεσαν οι ειδικοί

Άρχισε γύρω στις 18:20 η έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Αννίτας Δημητρίου.

Το Υπουργικό θα εξετάσει την επιδημιολογική κατάσταση μετά την εκτόξευση του αριθμού των περιστατικών Covid. Προηγήθηκε σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή, στο Υπουργείο Υγείας. Στη σύσκεψη έγινε αξιολόγηση της κατάστασης, των νέων δεδομένων και των νοσηλειών, και οι επιστήμονες κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, έγιναν οι εξής εισηγήσεις:

Αύξηση τηλεργασίας
στο 40%Διαφοροποίηση του πρωτοκόλλου για τους επαγγελματίες υγείας που δηλώνονται ως στενές επαφέςΣύσταση να αποφεύγεται η υφασμάτινη μάσκαΜείωση του αριθμού των παρευρισκόμενων σε κέντρα διασκέδασης, εκδηλώσεις και χώρους εστίασηςΤεστ 24 ωρών για είσοδο σε χώρους υψηλού κίνδυνου π.χ. Κέντρα διασκέδασηςΝα παραμείνει στα 20 άτομα το όριο των συναθροίσεωνΟι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Κύπρο να παρουσιάζουν τεστ PCR 48 ωρών από τις 4 ΙανουαρίουΜείωση στο 50% η επιτρεπόμενη παρουσία κόσμου στα γήπεδαΝέα σύσκεψη με ειδικούς την άλλη εβδομάδα για επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του έκτακτου Υπουργικού για τα νέα μέτρα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πληροφορίες Σίγμα, Αυτές,plirofories sigma, aftes