Πλατφόρμα της ΚΑΠ

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο, προς ενημέρωση, αλλά και άντληση πληροφοριών και υποβολή ερωτήσεων, είναι η διαδικτυακή Πλατφόρμα του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και του ειδησεογραφικού ιστότοπου «Sigmalive», με την ονομασία «https://portal.learnaboutcap.com/».

Πρόκειται για μια, από τις πολλές δράσεις και ενέργειες που προωθεί ο δημοσιογραφικός όμιλος, με στόχο την προώθηση του προγράμματος «Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» (ΚΑΠ), μέσω ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Συγκεκριμένα η εν λόγω

«σελίδα» συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «IMCAP», της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποια είναι η Πλατφόρμα της ΚΑΠ

Η πλατφόρμα της ΚΑΠ δημιουργήθηκε όπως αναφέραμε και παραπάνω για την προώθηση του σχετικού προγράμματος και αφορά ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε σε υφιστάμενη που υπήρχε και πάλι βασιζόμενη στο σχετικό πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτείται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια του «imcap».

Η πλατφόρμα στην οποία μπορεί κάποιος να σερφάρει για ενημέρωση κλπ είναι μέσω του www.learnaboutcap.com, και δραστηριοποιήθηκε με βάση το νέο πρόγραμμα τον περασμένο Δεκέμβριο. Πέραν των γεωργών, αρμόδιων συντεχνιών, σχετικού Επιτρόπου και Υπουργείου Γεωργίας, μπορούν να κάνουν χρήση και όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται σε Κύπρο αλλά και εξωτερικό, αφού η σελίδα είναι ανοιχτή για όλους.

Τι περιέχει;

Η πλατφόρμα περιέχει πλούσιο υλικό το οποίο εμπεριέχεται σε 6 ενότητες. Ποιες είναι αυτές και τι περιέχουν;

*1η Ενότητα: Περιέχει άρθρα/ρεπορτάζ όπου κάποιο άτομο μπορεί να βρει γενικές πληροφορίες γύρω από την γεωργία.

*2η Ενότητα: Περιέχει εκδηλώσεις που έγιναν ή θα γίνουν ή παρόμοιας φύσεως συγκεντρώσεις που αφορούν στην ΚΑΠ.

*3η Ενότητα: Περιέχει σημαντικές συνεντεύξεις με ανθρώπους κλειδιά για τον αγροτικό κόσμο.

*4η Ενότητα:  Περιέχει βέλτιστες πρακτικές, που συνδέονται με το σχετικό Facebook group, στο οποίο τα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να γίνουν μέλη και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές για την ΚΑΠ.

*5η Ενότητα: Περιέχει ερωτήσεις και απαντήσεις. Δηλαδή ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει κάποια απορία γύρω από τα θέματα της Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), μπορεί να γράψει την ερώτηση του και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα λάβει απάντηση από εξειδικευμένο άτομο σε θέματα Γεωργίας και Περιβάλλοντος.

*6η Ενότητα:  Περιέχει ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις για κενές θέσεις εργασίας στον τομέα της Γεωργίας.

Όλες οι ενότητες που αναφέρονται στην πλατφόρμα https://portal.learnaboutcap.com/ , εμπλουτίζονται με υλικό σε εβδομαδιαία βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα