Πιτσιλλίδης για Αρχιεπίσκοπο: Ρεσιτάλ αδιακρισίας.. έχει το «ακαταλόγιστο»/VID

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης. Μοναδικό θέμα συζήτησης φυσικά, η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στο κρατικό κανάλι.

Ο θεολόγος είπε εισαγωγικά ότι του είναι πολύ δυσάρεστο να σχολιάζει αρνητικά τις ενέργειες του Αρχιεπισκόπου. Αυτό όμως που προβλήθηκε είπε, είναι ένα «ρεσιτάλ αδιακρισίας εκ μέρους του».

«Αδιακρισία είναι επίσης να αποκαλύπτεται δημόσια ο προσωπικός του διάλογος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο θεολόγος.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου

«μας το παίζει και λίγο Μακαριακός ο Μακαριότατος...Οτιδήποτε μακριά από τον Εθνάρχη είναι..».Ο θεολόγος έφερε ένα παράδειγμα από τη ζωή του Εθνάρχη.

«Άφησε ένα κειμήλιο, που είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιωάννη και έκτισε τον Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα για τα συλλείτουργα του. Εκεί μάλιστα έγινε και η κηδεία του», είπε.

Διαβάστε εδώ: Αρχιεπίσκοπος: Το «όριο» των 10χιλ, ο τάφος... το τζακούζι κι η ζωή του

«Ο νυν Αρχιεπίσκοπος πήγε και έκανε ένα πράγμα που το κατέκριναν όλοι.. κατέστρεψε τον αρχιτεκτονικό ρυθμό της πρωτεύουσας στην εντός των τειχών πόλη με ένα τρούλο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού».

Σε άλλο σημείο ο κ.Πιτσιλλίδης είπε πως του «ζήτησε πολλές φορές να τον δει», αλλά ο Αρχιεπίσκοπος δεν τον δέχθηκε. «Τον καλώ και δημόσια να με δεχθεί για να του ζητήσω συγνώμη για όσα έφταιξα όχι για όσα δεν έφταιξα».

Τα «πέντε χρόνια»

Δεν υπήρχε συμφωνία για παραμονή 5 χρόνια στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, είπε ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης. Αυτό όμως σημείωσε ο κ.Πιτσιλλίδης, «οφείλεται στη μεγαλοψυχία του Κύκκου Νικηφόρου. Αυτοδεσμεύτηκε (σ.σ ο Αρχιεπίσκοπος)».

Σε άλλο σημείο ο θεολόγος διερωτήθηκε, «δεν τον ακούσατε όλοι; Τι αξιοπιστία και αφερεγγυότητα έχει ο Αρχιεπίσκοπος», είπε.

«Πολύ περισσότερα λεφτά, από το υστέρημά της μερικές φορές, δίνει η Μητρόπολη Κύκκου, παρά ο Αρχιεπίσκοπος. Το πέταξε πάλι το μπιφτέκι του ο Αρχιεπίσκοπος... κανείς άλλος, μόνο εμείς. Συγνώμη Μακαριότατε δεν βλέπετε μπροστά σας τις καταστάσεις που έρχονται ενώπιόν σας στην Ιερά Σύνοδο; Δεν είναι θέμα λογιστικό, αλλά πού επενδύει κανείς», ανέφερεσε άλλο σημείο της συνέντευξης ο θεολόγος.

«Στο μόνο που δεν φταίει ο άνθρωπος και το παρακάναμε όλοι στα social media είναι με τη λεγόμενη πισίνα. Εκεί πράγματι είναι ένα υδρομασάζ. Εγώ το είπα από τότε. Να είμαστε δίκαιοι. Γίναμε λίγο ανθρωποφάγοι», σημείωσε.

Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης είπε πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει κακό κίνητρο. «Πιστεύω ότι έχει το ακαταλόγιστο. Απλά εγώ τον χαρακτηρίζω αθυρόστομο. Γνώμη μου είναι ότι είναι και λίγο μυθομανής. Έχω μνήμη. Στις συνεντεύξεις του κατά καιρούς προσθέτει κι άλλα πράγματα. Για παράδειγμα τι είπε του Εθνάρχη Μακαρίου. Μου θυμίζει λίγο τον Μητροπολίτη Μόρφου σε αυτό που όσο περνά ο καιρός προσθέτει κι άλλα πράγματα, τι του είπε για παράδειγμα ο Γέροντας Τσαλίκης. Εμπλουτίζονται οι ιστορίες όσο περνούν τα χρόνια».

Κληθείς να απαντήσει αν υπήρξε περίοδος που είχε καλή σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ.Πιτσιλλίδης είπε χαρακτηριστικά ότι υπήρξε μια περίοδος που τον αγάπησε. «Ήρθε ο ίδιος να ζητήσει από τον Κύκκου να είναι υποψήφιος στις εκλογές. Τον ψηφίσαμε στις εκλογές. Την επόμενη μέρα είπε να γράψει κάτι εκ μέρους μου ο Πιτσιλλίδης, εγώ βεβαίως δεν έγραψα τίποτα, είναι κενή η σελίδα».. είπε χαρακτηριστικά ο θεολόγος.

Πιο κάτω ολόκληρη η συνέντευξή του στο Πρωτοσέλιδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα