Πισσούρι: Οικογένειες χάνουν την γη κάτω απο τα πόδια τους

Στο έλεος της αδιαφορίας 50 περίπου οικογένειες στο Πισσούρι, οι οποίες τα τελευταία χρόνια, χάνουν -κυριολεκτικά- τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους.Εξαιτίας της υποχώρησης του εδάφους, στο λόφο όπου διαμένουν, τα σπίτια τους διαλύονται μέρα με τη μέρα.

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης κατοίκων της περιοχής Λίμνες Πισσουρίου.Είναι η περιοχή όπου, την τελευταία εξαετία, η γη έχει ανοίξει κυριολεκτικά στα δύο και καταπίνει τα πάντα. Οι εικόνες που κατέγραψε συνεργείο του Σίγμα, μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.

Είναι εικόνες από το εξωτερικό και εσωτερικό

των δύο κατοικιών, για τις οποίες η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού εξέδωσε πρόσφατα διατάγματα εκκένωσης τους.Οι οικογένειες που ζουν εκεί, αρνούνται να τα εγκαταλείψουν, μη έχοντας άλλη επιλογή.

Peter Field – Κάτοικος περιοχής «Οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα χειροτερεύουν.Σταμάτησε να λειτουργεί η κεντρική μας θέρμανση, που είναι υποδαπέδια.Δεν έχουμε ακόμα πρόβλημα με το νερό και την ηλεκτροδότηση, αλλά αυτή είναι η μεγάλη μας ανησυχία. Το σπίτι ακριβώς δίπλα μας «έχασε» χθες την ηλεκτροδότηση και την ύδρευση του.»

Τα πρώτα σημάδια της καταστροφής, εμφανίστηκαν το 2010.Δυο χρόνια αργότερα άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ρωγμές, ενώ τους τελευταίους μήνες, το πρόβλημα οξύνθηκε επικίνδυνα, επηρεάζοντας πέραν των 50 κατοικιών.

Για το φαινόμενο, οι πληγέντες αποτάθηκαν τόσο στις τοπικές όσο και σε πολιτειακές αρχές, ζητώντας βοήθεια για προσωρινή -έστω- μεταστέγαση τους.Οι αρχές μελέτησαν τα προβλήματα τους, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προτείνουν λύσεις

Σύμφωνα με τους κάτοικους της περιοχής, η μακροχρόνια αδιαφορία της πολιτείας, δεν τους αφήνει άλλη επιλογή από το να κινηθούν νομικά εναντίον του κράτους.Κάτι που προτίθενται να πράξουν άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα