Πίσω στα δικαστήρια ο συζυγοκτόνος της Τρεμιθούσας- Πού βρίσκεται σήμερα (pic)

Ξανά στα δικαστήρια οδηγείται ο συζυγοκτόνος της Τρεμιθούσας μετά από την έφεση που άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας τόσο κατά της ετυμηγορίας όσο και της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι ποινή φυλάκισης δύο ετών, επέβαλε το μόνιμο κακουργιοδικείο στον εβδομήντα εξάχρονο Βρετανό, Ντέιβιντ Χάντερ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, για την ανθρωποκτονία της συζύγου του Τζάνις, τον Δεκέμβριο του 2021. Ο κατηγορούμενος τελούσε υπό κράτηση από το 2021 και αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, αφού εξέτισε την ποινή του.

Κατά την ακρόαση της 24ης Οκτωβρίου, η νομική υπηρεσία έλαβε προθεσμία δύο μηνών για να προετοιμάσει

τα νομικά της επιχειρήματα, ενώ η ομάδα υπεράσπισης του Χάντερ πληροφορήθηκε ότι θα έχει στη συνέχεια δύο μήνες για να απαντήσει. Ακολούθως, θα οριστεί ημερομηνία για να αποφασιστεί η ετυμηγορία, η οποία αναμένεται να είναι τον Απρίλιο ή τον Μάιο του επόμενου έτους.

Ο δικηγόρος του Χάντερ, Michael Polak από το Justice Abroad, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για να ανατρέψει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, με την οποία κινδυνεύει να επιστρέψει στη φυλακή ο πελάτης του.

Πρόσθεσε ότι «εάν πάρουν μια απόφαση με βάση όσα υποστηρίζει ο Γενικός Εισαγγελέας και εάν καταδικαστεί για δολοφονία και όχι ανθρωποκτονία, τότε θα καταλήξει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του. Είναι προφανώς πολύ σημαντικό γι αυτόν, αλλά ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα κάνουμε τα πάντα για να μην επιστρέψει στη φυλακή. Σοκαρίστηκα όταν ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να ασκήσει έφεση. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση, δεδομένων των συνθηκών της υπόθεσης».

Φίλος του Χάντερ αποκάλυψε στην ITV ότι ο συζυγοκτόνος βρίσκεται στην Τρεμιθούσα, στο χωριό που σκότωσε τη γυναίκα του. Διαμένει μόλις πέντε λεπτά από τον τάφο της γυναίκας του και τον επισκέπτεται κάθε μέρα. «Αποφάσισε ότι αυτή είναι η ζωή του και εάν οι κυπριακές Αρχές αποφασίσουν ότι η ζωή του πρέπει να είναι κάτι άλλο, θα το αποδεχτεί». 

Διαβάστε επίσης: Με δάκρυα στα μάτια έξω από το δικαστήριο ο συζυγοκτόνος: «Συγνώμη, δεν μπορώ»

Keywords
Τυχαία Θέματα