Πίσω στα χαρακώματα οι Συντεχνίες της ΑΗΚ

Πίσω στον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, ως απαράδεκτη, έστειλαν την πρόταση που τους αποστάλθηκε, οι συντεχνίες των εργαζομένων της ΑΗΚ.

Σε επικοινωνία που είχαμε ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ ΑΗK Αντρέας Πανόρκος, χαρακτήρισε το κείμενο της πρότασης που θα κατατεθεί στο Υπουργικό – το οποίο αποκάλυψαμε χθες - ως υπαναχώρηση, ισχυριζόμενος ότι δεν συνάδει ούτε με το γράμμα ούτε και με το πνεύμα των όσων αποφασίστηκαν στη διευρυμένη σύσκεψη στο Προεδρικό. Καταστρατηγεί, είπε, όλες τις εντολές του

Προέδρου Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόταση, το Υπουργείο Ενέργειας εισηγείται τη λήψη απόφασης επί της αρχής, από το Υπουργικό Συμβούλιο, για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ, παράλληλα με την ενίσχυση του λογιστικού και λειτουργικού διαχωρισμού της (καθετοποίηση) που ήδη προωθείται με τη σύμφωνο γνώμη των συντεχνιών.

Ο Υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις των συντεχνιών, προσθέτοντας πως αποτύπωσε στο χαρτί τα όσα συμφωνήθηκαν στο Προεδρικό και τα οποία, όπως επέμεινε, προνοούσαν σαφώς τη λήψη απόφασης επί της αρχής, ώστε μέσα από διαβουλεύσεις και σε βάθος χρόνου να αποφασιστεί κατά πόσο ο διαχωρισμός θα υλοποιηθεί.

Κάτι που φαίνεται να επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δεχόμενος στο Προεδρικό τις συντεχνίες της CYTA, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι για την Αρχή Ηλεκτρισμού υπήρξε διαγραφή του προαπαιτούμενου που έθεσε η Τρόικα.

Από τις επικοινωνίες που είχαμε με τις συντεχνίες δεν αποκλείεται, αν τελικά το κείμενο της πρότασης δεν διαφοροποιηθεί, να επανέλθουν στη λογική των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι αυτό που συμφωνήθηκε δεν είναι η απόφαση επί της αρχής, αλλά καταρχήν απόφαση η οποία όμως δεν θα υλοποιηθεί αν δεν αναλυθούν και ληφθούν σοβαρά υπόψη, μέσα από διάλογο και μελέτες, πολλοί και σημαντικοί αστάθμητοι παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα