ΠΙΣ: Έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν – Όχι στον διαχωρισμό πολιτών

Αύξηση στα κρούσματα παρατηρείται μέρα με τη μέρα, με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να προβληματίζει την Κυβέρνηση η οποία ετοιμάζεται να λάβει επιπρόσθετα μέτρα με σκοπό να αναχαιτιστεί η επιδείνωση.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο Γραμματέας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Αναστασιάδης, ανέφερε πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι διαρκώς επιδεινωμένη.

«Μέρα με τη μέρα διαπιστώνεται ότι αυξάνεται ο αριθμός των περιστατικών με τις αλυσίδες μετάδοσης να εντοπίζονται ιδίως μέσα στις σχολικές μονάδες. Οι αλυσίδες μετάδοση αφορούν κυρίως  μικρότερες ηλικίες αλλά και μη

εμβολιασμένους» ανέφερε ο δρ Αναστασιάδης.

Συνέχισε λέγοντας, «οι εμβολιασθέντες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης καθώς είναι μεταδοτικοί.  Το εμβόλιο προστατεύει από τη σοβαρή νόσο και τη νοσηλεία όμως κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο είτε της νόσησης είτε της μετάδοσης. Απευθύνω έκκληση προς τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί όπως τρέξουν προς εμβολιασμό».

Για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση αλλά και στο ενδεχόμενο διαχωρισμού των πολιτών είπε τα εξής, «σαφώς και δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός των πολιτών. Η αντιμετώπιση προς όλους τους πολίτες πρέπει να είναι ισότιμη. Αυτές είναι οι γενικές αρχές της δημοκρατίας μέσα στην οποία όλοι θέλουμε να ζούμε και να τυγχάνουμε ίσης μεταχείρισης».

Διαβάστε επίσης: Τελεσίγραφο ΥΠΥΓ: Πιο αυστηρά μέτρα εάν δεν μειωθούν τα κρούσματα σε 15 μέρες

Keywords
Τυχαία Θέματα