Σε συζήτηση καλεί ο ΠΙΣ τον Υπ.Υγείας για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Συλλόγος θεωρεί ότι η πολιτική του «εξαγγέλλω αποφάσεις και μετά προχωρώ σε δημόσιο διάλογο» αποτελεί επικοινωνιακό πυροτέχνημα, χωρίς οποιονδήποτε ουσιαστικό περιεχόμενο και προκαλεί ανεπιθύμητες εντάσεις στον τομέα της Υγείας σε μια περίοδο που θα έπρεπε να εργαζόμαστε όλοι συλλογικά για την εφαρμογή ενός Γενικού Συστήματος Υγείας

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να προσέλθει σε συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ αυτών φυσικά και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο.

“Με προσοχή και με ένα αίσθημα δυσαρέσκειας ακούσαμε

τις απαξιωτικές και επιθετικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας προς τους ιδιώτες ιατρούς, μέλη του ΠΙΣ.

Ο ΠΙΣ είναι το δια νόμου κύριο επιστημονικό και επαγγελματικό θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τους ιατρούς, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα και βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με όλα τα συνδικαλιστικά και επιστημονικά ιατρικά σώματα και φορείς υγείας. Ως ΠΙΣ, έμπρακτα και με εποικοδομητικό τρόπο διαχρονικά συμβάλλουμε στις προσπάθειές του Υπουργείου Υγείας για να επιλύσει τα χρονίζοντα και τα ολοένα αυξανόμενα και διογκούμενα προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας”, αναφέρει.

Επίσης, σημειώνει πως “η διαχρονική εποικοδομητική στήριξη του ΠΙΣ προς τις κρατικές αρχές στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν ένα Γενικό Σύστημα Υγείας είναι καταγεγραμμένη τόσο από τις δημόσιες τοποθετήσεις των αξιωματούχων του φορέα μας από το 1999 μέχρι σήμερα, όσο και από τα πρακτικά των διάφορων συναντήσεων που γίνονταν μέχρι πρόσφατα”.

Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι οποιεσδήποτε εξαγγελίες για ενδεχόμενες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας ή στη φιλοσοφία του ΓεΣΥ, θα πρέπει να γίνονται αφού πρώτα προηγηθεί διαβούλευση και προ-συνεννόηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

“Δεν κατανοούμε”, προσθέτει, “τη σπουδή του σημερινού Υπουργού Υγείας να προβαίνει σε απαξιωτικές γενικεύσεις έναντι ομάδας μελών μας, γεγονός που αναπόφευκτα δημιουργεί ανεπιθύμητες καταστάσεις και σπέρνει τη διχόνοια μεταξύ των ιατρών”.

Καλεί, τέλος, τον Υπουργό Υγείας να αναλύσει το πλάνο της αναδιαρθρώσεις των κρατικών νοσηλευτηρίων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα και με ποια μεθοδολογία έχει καταλήξει ότι η φορολόγηση του 1% είναι αρκετή για να επιλύσει όλα αυτά τα προβλήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα