Πίρι: Η Τουρκία πιο κοντά στο τέλος των διαπραγματεύσεων

"Μετά την ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης να θέσει την Τουρκία σε καθεστώς παρακολούθησης, η αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά", δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης προόδου της Τουρκίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ολλανδή, Ευρωβουλευτής Κάτι Πίρι (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες).

Η Κάτι Πίρι σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης με ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

Twitter.

After clear decision by Council of Europe to put Turkey under monitoring, now suspension of EU accession talks big step closer.

— Kati Piri (@KatiPiri) April 25, 2017

Νωρίτερα χθες, και ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση είχε δηλώσει πως θα αναζητήσει την γνώμη και τη θέση των κρατών μελών σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με την Τουρκία κατά την άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών των 28 στη Μάλτα (Gymnich). Σήμερα, ωστόσο, η Κομισιόν απέφυγε να προκαταβάλει το αποτέλεσμα των σχετικών συζητήσεων. O Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπενθύμισε μάλιστα ότι "ο μόνος ο οποίος εκφράζει τη θέση της Κομισιόν είναι ο Πρόεδρος Γιούνκερ" και παρέπεμψε στο περιεχόμενο πρόσφατων δηλώσεών του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα