Πιο έτοιμοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ

ΟΜΟΝΟΙΑ
Με τη γνωστή συνταγή και με βελτιωμένη εικόνα, οι «πράσινοι» μπορούν να περάσουν και το εμπόδιο της Μπρόντμπι

Κάθε μέρα που περνά, λειτουργεί υπέρ του Κώστα Καϊάφα και των ποδοσφαιριστών του. Μπορεί η Ομόνοια να μην είναι νέα ομάδα και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ λίγες, είμαστε όμως ακόμη στο ξεκίνημα της περιόδου και δεν είναι 100% έτοιμη. Οι «πράσινοι» ανεβάζουν σιγά - σιγά ρυθμούς, παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζονται πιο έτοιμοι και το στοίχημα είναι να συνεχιστεί αυτό το μοτίβο και

τις επόμενες εβδομάδες.

Αν θυμηθούμε τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε μέχρι σήμερα το «τριφύλλι», θα διαπιστώσουμε τη σταθερή πρόοδο που επέδειξε από αγώνα σε αγώνα, χωρίς φυσικά να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής της. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και είναι πολλά. Στην παρούσα φάση, όμως, το μοναδικό ζητούμενο είναι η ομάδα να παίρνει την ουσία και να περνά ένα ένα τους προκριματικούς γύρους και όχι να παίζει σούπερ μπάλα. Αν στην πορεία καταφέρει να συνδυάσει τα δύο, ακόμα καλύτερα.

Αυτά τα γράφουμε, κυρίως, για να τα διαβάσει εκείνη η μερίδα των φίλων της Ομόνοιας, οι οποίοι μετά τον επαναληπτικό με τη Γιαγκελόνια παραπονιούνταν γιατί η ομάδα τους δεν ήταν πιο επιθετική ή γιατί δεν καθάρισε νωρίτερα το παιχνίδι, αντί να είναι ικανοποιημένοι για την πρόκριση.

Τα παιχνίδια με τους Πολωνούς ανήκουν, όμως, στο παρελθόν. Ενώπιόν τους οι «πράσινοι» έχουν τους δύο αγώνες με την Μπρόντμπι. Άλλη αντίπαλος, διαφορετικά παιχνίδια, πολύ πιθανόν και διαφορετική προσέγγιση από πλευράς της τεχνικής ηγεσίας. Ο Καϊάφας και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά στην ανάλυση του -εκάστοτε- αντιπάλου, αλλά και στην προσαρμογή των πλάνων τους αναλόγως με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του. Αυτό ήταν το βασικότερο κλειδί για την πρόκριση επί Γιαγκελόνια και ευχή όλων στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι να επαναληφθεί και κόντρα στους Δανούς.

Έχοντας ακόμη ένα επίσημο παιχνίδι και μια εβδομάδα προπονήσεων στα πόδια τους, περιμένουμε από τους «πράσινους» να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι. Αναμένουμε από κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έφτασαν στα γνωστά ψηλά στάνταρντ απόδοσής τους, να παρουσιαστούν βελτιωμένοι. Και αν συμβεί αυτό, τότε και η ομάδα σαν σύνολο θα παρουσιαστεί πιο δυνατή και οι πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στην Μπρόντμπι θα είναι σίγουρα αυξημένες.

Στα μέτρα της
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι παίκτες του Κώστα Καϊάφα παρουσιάζονται πιο αποφασισμένοι από ποτέ για να περάσουν και το επόμενο εμπόδιο. Είναι πεισμωμένοι να πάρουν την ομάδα όσο πιο μακριά γίνεται και, γιατί όχι, να πάρουν πίσω αυτό που τους έκλεψαν πέρσι, στον επαναληπτικό με την Ντινάμο Μόσχας.

Για την ώρα, δεν μπορούν να σκέφτονται τόσο μακριά. Δεν τους επιτρέπει, άλλωστε, η Μπρόντμπι. Όχι πως οι Δανοί είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο. Κάθε άλλο. Θα χρειαστεί όμως σοβαρότητα, συγκέντρωση και ένα θετικό αποτέλεσμα την ερχόμενη Πέμπτη, για να φέρει την πρόκριση στα μέτρα της, στο γεμάτο και καυτό ΓΣΠ. Η κατασκοπία και η ανάλυση αναμένεται να παίξει και αυτήν τη φορά καθοριστικό ρόλο. Είναι, όπως τονίσαμε και πιο πάνω, ένα από τα δυνατά όπλα της ομάδας σε αυτήν την ευρωπαϊκή περιπέτεια και θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρον και αυτήν τη φορά.
_______________________________
Από το κακό στο χειρότερο η Μπρόντμπι
Τη δεύτερή της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, αυτήν τη φορά μάλιστα εντός έδρας, γνώρισε χθες η Μπρόντμπι. Η αντίπαλος της Ομόνοιας παρουσίασε και πάλι το κακό της πρόσωπο και, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με τον Πούκι (σκόραρε και αυτήν την αγωνιστική το αστέρι των Δανών), στο τέλος γνώρισε την ήττα από την Οντένσε. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ έδειξε και πάλι κουρασμένη και επηρεασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια εντός και εκτός συνόρων και μοιραία έμεινε χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές! Θυμίζουμε ότι ηττήθηκε και στην πρεμιέρα από την Άαρχους (2-1), ενώ μεσοβδόμαδα έφτυσε αίμα για να προκριθεί στην παράταση επί της Μπερόε.

Το χθεσινό παιχνίδι στο «Μπρόντμπι Στάντιον» (23.400 καθίσματα) παρακολούθησε ο Μιχάλης Σεργίου και σίγουρα θα έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες να μεταφέρει στον Κώστα Καϊάφα. Παρά την ήττα, η Μπρόντμπι έδειξε κάποιες από τις επιθετικές τις αρετές (δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες -20 τελικές- , κάποιες εξ αυτών -με Πούκι και Ελμάντερ- ήταν κραυγαλέες), παράλληλα όμως παρουσίασε και χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα. Ουσιαστικά ένας παίκτης, ο Ράσμους Φέρστενσεν, έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Μπρόντμπι, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ.

Πάντως, δεν αγωνίστηκε ούτε χθες ο τραυματίας Άγκερ, αφού ένιωσε ενοχλήσεις στην προπόνηση της Παρασκευής. Σήμερα-αύριο θα διαφανεί κατά πόσον ο αρχηγός -και πρώην άσος της Λίβερπουλ- θα προλάβει τον αγώνα της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα