Πηλείδης-Τόρος: Τα οφέλη από τη λύση του Κυπριακού

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού και Εμπορίου Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φειδίας Πηλείδης και ο Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φερκί Τόρος επεσήμαναν τα οικονομικά οφέλη που θα επιφέρει και στις δύο κοινότητες η επίλυση του Κυπριακού.

Ήταν και οι δύο φιλοξενούμενοι σε εκπομπή στον παράνομο Μπαϊράκ στα κατεχόμενα, κατά την οποίαν δήλωσαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο επιμελητηρίων διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης ειρήνης στο νησί.

Ο κ. Πηλείδης εξέφρασε την άποψη ότι η επίλυση του Κυπριακού

θα ωφελήσει όλους τους τομείς της οικονομίας και ότι οι επενδύσεις που δεν έγιναν λόγω πολιτικών προβλημάτων θα γίνουν και θα αυξηθούν.

Για αυτό το λόγο, συνέχισε, η Κύπρος θα καταστεί ένα από τα σημαντικότερα επενδυτικά κέντρα της περιοχής μετά τη λύση του Κυπριακού.

Είπε ακόμη ότι η λύση θα έχει θετικό αντίκτυπο στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας και στο κατά κεφαλήν εισόδημα, επιτυγχάνοντας 70% αύξηση σε 20 μόλις χρόνια.

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος του τ/κ Επιμελητηρίου είπε ότι δεν μπορεί κανείς να μετρήσει τα αναρίθμητα οφέλη που θα προκύψουν και στις δύο πλευρές από τη διευθέτηση του Κυπριακού.

Πρόσθεσε πως πεποίθησή μας είναι ότι μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς οικονομικούς δείχτες μαζί με την ε/κ οικονομία, κατά την έκφρασή του.

“Δεν μπορεί κάποιος να αναμένει ότι θα ανταγωνιστούμε σε ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειες ή ότι ο οποιοσδήποτε να έρθει και θα επενδύσει. Με την επανένωση, το νησί θα καταστεί κέντρο οικονομικής ευημερίας,” είπε ο κ. Τόρος.

Μια λύση του Κυπριακού θα ελκύσει εμπορικούς επενδυτές, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα