Πικ νικ στο χώρο όπου θα ανεγείρονταν κατοικίες στην κατεχόμενη Κερύνεια

Πικ νικ στο χώρο όπου θα ανεγείρονταν οι κατοικίες από την κατασκευαστική εταιρεία των «δυνάμεων ασφαλείας» στους πρόποδες του Πενταδακτύλου, στην κατεχόμενη Κερύνεια, διοργανώνουν η κίνηση Πράσινη Ειρήνη και ο σύνδεσμος βιολόγων αύριο, 20 Αυγούστου, στις 19.00.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι δύο οργανώσεις καλούν τον κόσμο που αναπολούν μια Κύπρο με περισσότερο πράσινο, να συμμετάσχουν στην αυριανή αυτή εκδήλωση –

πικ νικ, στο χώρο που έγινε ξανά δημόσιος.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την γη που παραχωρήθηκε με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» στην συσκευαστική εταιρεία των «δυνάμεων ασφαλείας» Güven Yapı ltd, με ενοικιαγορά για 49 χρόνια, αλλά με προσωρινό διάταγμα του «ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου» οι εργασίες σταμάτησαν, ενώ ακυρώθηκε η απόφαση του «υπουργικού».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα γράφει σήμερα ότι η «κυβέρνηση» του καθεστώτος αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» σε σχέση με την ενοικίαση της γης και να την συμπεριλάβει στο πλαίσιο του «νόμου» περί στέγασης, παροχής γης και περιουσίας ίσης αξίας. Η εν λόγω απόφαση δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» χθες, 18 Αυγούστου.

Ο ακτιβιστής σε θέματα περιβάλλοντος, Χασάν Σαρπτέν, δήλωσε ότι μετά από αυτή την απόφαση άρθηκε η εκκρεμότητα που υπήρχε και ακυρώθηκαν και οι δύο αποφάσεις που είχαν ληφθεί για την εν λόγω περιοχή [το 2017 και το 2018]. Είπε επίσης ότι άρθηκαν οι λόγοι για τους οποίους το Κίνημα Πράσινη Ειρήνη και ο Σύνδεσμος Βιολόγων είχαν καταχωρήσει αγωγή στο «ανώτατο διοικητικό δικαστήριο». 

Χαρακτηρίζοντας επιτυχία την αναστολή των οικοδομικών εργασιών, ο Σαρπτέν σημείωσε ότι το μόνο ζήτημα πλέον είναι το τι θα γίνει για αποκατάσταση της περιοχής.

Η κατασκευαστική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει και θα αντιταχθεί με αποφασιστικότητα έναντι κάθε ενέργειας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Güven Yapı Ltd άρχισε τις δραστηριότητές της αφότου πήρε τις σχετικές «άδειες» από την «κυβέρνηση» και τις άλλες «αρμόδιες αρχές» και εξασφάλισε την απαραίτητη περιβαλλοντική έκθεση.

Σημειώνεται επίσης ότι πάρθηκαν χρήματα από τους δικαιούχους των 105 κατοικιών που θα ανεγείρονταν στον οικισμό και ότι τα άτομα αυτά δανείστηκαν εκατομμύρια στερλίνες από τις τράπεζες μέχρι τώρα, χρησιμοποιώντας τις αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής και έκαναν έξοδα.

Αναφέρεται ακόμη ότι θα ταχθούν με αποφασιστικότητα και χωρίς υποχωρήσεις ενάντια σε κάθε ενέργεια και «νομική πράξη» που στοχεύει «να καταργήσει τα δικαιώματα των μελών της συνεργατικής και των οικογενειών τους, που αφιέρωσαν την ζωή τους στην προστασία των εδαφών της χώρας».

Διαβάστε επίσης 

Γενί Σαφάκ: Πολιτικό άσυλο στην Κύπρο αναζητά ο Γάνι- Τι απαντά η Λευκωσία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα