Πηγές Altamira: Τι θα γίνει με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Την θέση ότι το πρόβλημα που εντοπίζει το τραπεζικό σύστημα με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές θα λυθεί μόνο με την επιβολή του νόμου, εκφράζουν ανώτατοι κύκλοι της Altamira.

Πηγές από τα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης οι οποίες έχουν άριστη γνώση της κατάστασης, τόσο στην Κύπρο όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, απαντώντας στο ερώτημα τι δύναται να πράξει η εταιρία με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεδομένου ότι αυτοί επιβαρύνουν κατά πολύ

το τραπεζικό σύστημα παρά το γεγονός ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν τις δόσεις των υψηλών επιχειρηματικών δανείων τους, απάντησαν ότι η λύση δεν περνάει από το χέρι της εταιρίας.

«Επί της ουσίας δεν υπάρχει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί σταδιακά η κατάσταση είναι οι επιχειρηματίες που αθετούν τις υποχρεώσεις τους να δεχθούν οχλήσεις και πιέσεις μέσω της νομικής διαδικασίας. Θα πρέπει να αναλάβει ο νόμος. Να αξιολογηθεί η οικονομική κατάσταση και οι δυνατότητες του καθενός, να γίνει υπολογισμός του τι μπορεί να πληρώσει και μετά να το πληρώσει», αναφέρουν.

Στην ερώτηση αν η κυπριακή νομοθεσία και η Δικαιοσύνη συμβάλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση, απάντησαν ότι «τα πράγματα δεν είναι εύκολα».

Στην παρατήρηση αν η διαδικασία ενέχει τον κίνδυνο να πληγούν και νοικοκυριά και κληθείσες να σχολιάσουν τις προθέσεις της εταιρίας απέναντι σε αυτά, τονίζουν εμφατικά ότι τα νοικοκυριά θα πρέπει να προστατευτούν, στο βαθμό που υπάρχει όντως οικονομικό πρόβλημα, αλλά και συνεργασία με τον πιστωτή.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today.

Keywords
Τυχαία Θέματα