«Πήγα Κύπρο για να ταΐσω τα 3 μου παιδιά»- Απεγνωσμένοι Ινδοί «εγκλωβισμένοι»

Απεγνωσμένοι είναι δεκάδες Ινδοί εργάτες και φοιτητές που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Λόγω της πανδημίας εγκλωβίστηκαν στην Ινδία και δεν γνωρίζουν όπως λένε πότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην χώρα μας για να συνεχίσουν τις ζωές τους εδώ. Κάποιοι εξ αυτών πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση στην οποία προέβαλαν τα αιτήματά τους.

Οι βίζες μερικών εξ αυτών έχουν λήξει όπως λένε ενώ οι αξιωματούχοι στην Κύπρο

όπως υποστηρίζουν τους «κρατούν στο σκοτάδι» για το πότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Κύπρο. Έχουν υποβάλει όπως λένε επανειλημμένα αιτήματα στις Αρχές της Κύπρου, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια απάντηση.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός 35χρονου, του Gurpreet Kaur ο οποίος λέει ότι στην Ινδία δεν μπορούσε να ζήσει τα τρία του παιδιά. «Εγκατέλειψα το σπίτι μου και πήγα στην Κύπρο για να ταΐσω τα τρία παιδιά μου και άρχισα να εργάζομαι ως εργάτης προκειμένου να διασφαλίσω ότι τα παιδιά μου θα τύχουν μιας αξιοπρεπούς εκπαίδευσης. Τώρα που είμαι εγκλωβισμένος εδώ, χωρίς δουλειά, σκοπεύω να επιστρέψω στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό».

Άλλος ο Manpreet Singh δήλωσε ότι στην Κύπρο σπουδάζει διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και ότι δούλευε στην χώρα μας ως εργάτης. Η βίζα του πλέον έληξε και όπως λέει το προξενείο του είπε ότι θα πρέπει να επιστρέψει στις σπουδές και την δουλειά του για να ανανεωθεί η βίζα, κάτι που είναι αδύνατο αφού δεν υπάρχουν πτήσεις από Ινδία για Κύπρο όπως λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα