Πέτρου για αεροπορικές και ψευδοκράτος: «Ανησυχητικό, να γίνουν ενέργειες»

Στις ταξιδιωτικές οδηγίες του ψευδοκράτους παραπέμπουν τους επιβάτες που ψάχνουν να δουν τους ισχύοντες νόμους εν μέσω πανδημίας και ταξιδεύουν στα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας οι κρατικοί αερομεταφορείς Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, όπως αποκαλύπτει το Economy Today

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Lufthansa(link is external), Austrian Airlines(link is external) και Swiss Air(link is external) αντί να παραπέμπουν

τους επισκέπτες στους κανονισμούς που ισχύουν στην Κυπριακή Δημοκρατία παραθέτουν τα όσα ισχύουν στο ψευδοκράτος και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Διαβάστε επίσης: Σε οδηγίες του ψευδοκράτους παραπέμπουν Lufthansa, Austrian &Swiss Airlines

Μιλώντας για το θέμα στις Τομές στα Γεγονότα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων (FSE MED) Χρίστος Πέτρου, ανέφερε πως βρήκε ιδιαίτερα ανησυχητικό το δημοσίευμα αλλά συνάμα περίεργο, καθώς οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν πετάνε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. 

Σημείωσε πως δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με τη Lufthansa, ωστόσο, εάν επιβεβαιώνεται το θέμα, όπως είπε, θα είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική εταιρεία και οι θυγατρικές της, κάνουν αναφορά στην «τδβκ» και το παράνομο αεροδρόμιο. 

Πρόσθεσε πως επικοινώνησε με ανώτερο στέλεχος της ΙΑΤΑ και όπως του αναφέρθηκε, το παράνομο αεροδρόμιο δεν εμφανίζεται πουθενά σε έντυπα της Ομοσπονδίας. 

Ξέρουμε την επίσημη θέση της ΙΑΤΑ η οποία δεν αναγνωρίζει το παράνομο αεροδρόμιο και μάλιστα δίνει οδηγίες στα μέλη της που χρησιμοποιούν το FIR μας, να επικοινωνούν μόνο με το επίσημο κέντρο ελέγχου της ΚΔ, σημείωσε. 

Είναι σοβαρό θέμα, τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνουν άμεσα ενέργειες για να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Keywords
Τυχαία Θέματα