Περισσότεροι Τούρκοι ζητούν άσυλο στη Γερμανία

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο στη Γερμανία. Αυτό είναι το συμπέρασμα των επίσημων στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2016 – τη χρονιά δηλαδή του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία - ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία 5,742 Τούρκοι πολίτες. Το 2017, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 8,483, ενώ για τους δύο πρώτους μήνες του 2018 έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία 1,429 Τούρκοι, 300 περισσότεροι από τους αντίστοιχους μήνες του

2017.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως το πρώτο δίμηνο του 2018, το ποσοστό των Τούρκων που τελικά έλαβε άσυλο ήταν της τάξης του 42,3%.

Ήδη, σε πολλές πόλεις της Γερμανίας υπάρχουν δίκτυα στήριξης και ενσωμάτωσης των Τούρκων αιτούντων ασύλου, και παραδίδονται μαθήματα γερμανικής γλώσσας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι Τούρκοι που αναζητούν άσυλο στη Γερμανία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, είναι μέλη της ελίτ της Τουρκίας, κυρίως ακαδημαϊκοί, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, διπλωμάτες, γιατροί και επιχειρηματίες.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα