Περίπου 3.000 παιδιά στο Μουσείο Εκπαίδευσης – ΠΟΕΔ

Περίπου 3.000 παιδιά από δημοτικά σχολεία των επαρχιών Λεμεσού, Λευκωσίας, Πάφου και Λάρνακας, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, παρακολούθησαν την περσινή σχολική χρονιά εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγονται στο Μουσείο Εκπαίδευσης – ΠΟΕΔ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το Μουσείο Εκπαίδευσης – ΠΟΕΔ που στεγάζεται στον χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου της Βάσας Κοιλανίου, στην επαρχία

της Λεμεσού, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Το μουσείο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2010 με απόφαση και δαπάνες της Π.Ο.Ε.Δ. Στους χώρους του ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να μάθει για τον τρόπο που λειτουργούσαν τα δημοτικά σχολεία στην κυπριακή ύπαιθρο στα χρόνια της τουρκοκρατίας και της αγγλοκρατίας.

Στο μουσείο διεξάγονται τρεις μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή) προγράμματα μουσειακής αγωγής από εκπαιδευτικούς της δημοτικής εκπαίδευσης, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Εφαρμόζονται τρία διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών. Για παιδιά της Α’ και Β’ τάξης διεξάγεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το σχολείο του παππού και της γιαγιάς» (διάρκεια 60 λεπτά), για παιδιά της Γ’ και Δ’ τάξης το πρόγραμμα «Το σχολείο της Βάσας μας μαθαίνει» (διάρκεια 80 λεπτά) και για παιδιά της Ε’ και Στ’ τάξης το πρόγραμμα «Ανακαλύπτω το σχολείο της Βάσας» (διάρκεια 80 λεπτά).

Στη βάση της μεγάλης σημασίας των εκθεμάτων και της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει το Μουσείο στον επισκέπτη, ο Υπουργός Παιδείας θα συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς τους τρόπους καλύτερης αξιοποίησής του από τα σχολεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα