Περιμένουν έργα οι κάτοικοι στην περιοχή Βασιλικού: «Ήταν καμπανάκι» (vid)

Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης για το θέμα της ασφάλειας του Ενεργειακού Κέντρου στην περιοχή του Βασιλικού μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλαβασού, Λευτέρης Φωκάς.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η τελευταία πυρκαγιά ήταν καμπανάκι για να πάρουμε σοβαρά και να αντιληφθούμε τους κινδύνους. Εξέφρασε μάλιστα ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο προεδρικό.

Υπενθυμίζεται ότι Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αναφύονται από τη δημιουργία του Ενεργειακού Κέντρου στην περιοχή και έδωσε σαφείς

οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων.

Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, όπως ανά δεκαπενθήμερο ετοιμάζεται έκθεση καταγραφής της προόδου των εκκρεμούντων έργων. Για κάθε τομέα θα ορισθεί υπεύθυνος έργου ο οποίος θα παρακολουθεί την πρόοδο και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με μεθοδική και συλλογική συνεργασία διασφαλίζεται η αποτελεσματική υλοποίηση των αποφάσεων.

Σε ερώτηση εάν το περιβάλλον είναι μολυσμένο, απάντησε ότι «σίγουρα ναι, βλέπουμε ότι το Κράτος και η ΑΗΚ πληρώνουν 180 εκατομμύρια τον χρόνο για ρύπους που είναι πάνω από το όριο. Η δική μας απαίτηση ήταν να γίνει μια στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη για να δείξει τη ρύπανση της περιοχής γύρω στα 5 χιλιόμετρα. Το κάθε εργοστάσιο κάνει μελέτη αλλά αυτή αφορά μόνο το δικό του εργοστάσιο αλλά εάν τα επιτρεπτά όρια προστεθούν, θα υπάρχει μια μεγάλη μόλυνση».   

Διαβάστε επίσης: Έδωσε οδηγίες για επίσπευση έργων του Ενεργειακού Κέντρου στο Βασιλικό ο ΠτΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιμένουν, Βασιλικού, Ήταν,perimenoun, vasilikou, itan