Περήφανη Κύπρος στη Μάλτα: Πρώτη στον πίνακα μεταλλίων η χώρα μας

Η Κύπρος ηγείται του πίνακα μεταλλίων με 14 χρυσά, 10 αργυρά και 14 χάλκινα. Χθες κατακτήθηκαν ακόμη τρία ακόμη χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση.

Η Άννα Χατζηλοϊζου και ο Λουκάς Μαρίνος ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Χρυσό έπιασε και η Μαρία Εροκήινα στα 200 μέτρα πρόσθιο.

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Φίλιππος Ιακωβίδης στα 100 μέτρα πρόσθιο καθώς και η ομάδα Ανδρών στη σκυταλοδρομία 4 επί 200 μέτρα Ελεύθερο, με τους Μαρίνο Λουκά, Σταύρο Τζιρτζιπή,

Χρίστο Μανώλη και Νικόλα Αντωνίου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Πανάρετος στα 200 μέτρα Πρόσθιο.

Η Κύπρος αποτελεί βασικό γρανάζι των ΑΜΚΕ, μίας διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1985. Προηγήθηκαν επαφές μεταξύ των μικρών ευρωπαϊκών κρατών, που ξεκίνησαν το 1982 στη Σύνοδο της ΔΟΕ, και ακολούθησε η απόφαση για την πρώτη διοργάνωση, που ελήφθη στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 στο Λος Άντζελες. Στη διοργάνωση συμμετέχουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής με πληθυσμό κάτω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. 

Ο στόχος για τους φετινούς αγώνες είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πίνακα μεταλλίων κερδίζοντας τα περισσότερα χρυσά από κάθε άλλη χώρα.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ 

Keywords
Τυχαία Θέματα