Περί Διαφθοράς

Πολύς  λόγος γίνεται για την διαφθορά στην Κύπρο που δηλητηριάζει τις  αντοχές μας ως σύννομη κοινωνία και μειώνει την χαρά, την ευλογία να ζει κανείς  στην Κύπρο.

Ως ένας ενεργός πολίτης με αρκετές εμπειρίες μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω ότι μεγαλοποιήσαμε το θέμα  και αποδεχτήκαμε το πρόβλημα αβρόχοις ποσί. Γιατί; Δεν γνωρίζω με σιγουριά.

Λέγεται, η μάζα του λαού αποδέχεται πιο εύκολα το κακό, κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον του παρά

το καλό με αποτέλεσμα αυτοί που προάγουν και μεγεθύνουν σε επίπεδα μύθου το πρόβλημα να είναι συνεχώς στο προσκήνιο και να κερδίζουν λίγο χρόνο δημοσιότητας  και αναγνωρισημότητας με τις υπερβολές τους, παίζοντας ουσιαστικά με την ψυχοσύνθεση των πολιτών- ψηφοφόρων.

Σκεφτείτε τους. Κλείνοντας τα μάτια θα σας έρθουν στο νου. Είτε είναι στην Βουλή, είτε στα πρωινά ραδιόφωνα, ή στις τηλεοράσεις.

Ωσάν να παλεύουν με τους εαυτούς των. Σχίζουν τα ιμάτια τους για να μας πείσουν πόσο διεφθαρμένοι είμαστε και πόσο οι ίδιοι νοιάζονται για μας και πόσο υποφέρουν από την πτώση της κοινωνίας. Είναι οι ίδιοι, 4-5 άτομα που γυρίζουν τα μέσα ολομερής. Τους δίνει οξυγόνο το θέμα. Όσο πιο βαθιά, πιο μεγάλη η διαφθορά τόσο πιο σπουδαίοι νιώθουν. Δεν έχουν λοιπόν  λόγο να μην μεγιστοποιούν τα πράγματα. Ούτε να τα βάλουν στις σωστές διαστάσεις τους.

Δεν θα τους ακούσεις να μιλήσουν θετικά για κάτι, ή που θέλει σκέψη, όπως λχ. το μεταναστευτικό, ή το εγκληματικό έλλειμα ασφαλείας μας ή τα παιδιά μας που προβλέπεται να έχουν χειρότερη όχι καλύτερη ζωή από τους γονείς τους. Ένα πελώριο, κολοσσιαίο θέμα, αφού ανατρέπει κοινωνική άνοδο  και πρόοδο αιώνων· τουλάχιστον από τον 17ο αιώνα που έβαλε τέλος στην οικονομική-κοινωνική στασιμότητα των προηγουμένων 16 αιώνων.  Δεν τους ενδιαφέρουν κάτι τέτοια. Τους ξεπερνούν μάλλον και εξ άλλου δεν είναι “πιασάρικο”. Σκεφτείτε τους και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Είναι πρώτοι στην ανωμαλία στον αρνητισμό. Το θετικό, το ήρεμο, το πράο δεν τους εμπνέει . Ούτε η αλήθεια τους αποτρέπει . Μεγαλουργούν στο χάος και ας μας καταστρέφει.

Τους ακούσατε πρόσφατα να ωρύονται ότι το ένα υπουργείο  έπαιρνε ενοίκιο €6,000 από ιδιοκτήτη και του πλήρωνε το άλλο €136,000 το χρόνο! Δεν μπήκαν στον κόπο να το ψάξουν για παράδειγμα. Να μάθουν τα πραγματικά γεγονότα. Να μάθουν την αλήθεια. Εχθρός τους  ότι μειώνει τη  τοξικότητα, το λαϊκό ενδιαφέρον. Ευδοκιμούν όπως τα βατράχια στα λιμνάζοντα νερά, τα στάσιμα.

Τα γαργάρα, τα τρεχούμενα, τα full of life, δεν τους ενδιαφέρει. Δεν θέλουν το φως. Αποφεύγουν το αυθεντικό, προτιμούν το επιφανειακό, αυτό που λάμπει εφήμερα. Μέχρι να αποδειχθεί ψεύτικο θα έχουν ήδη μεταβεί στο επόμενο θέμα. Έχουν χάσει το ενδιαφέρον πλέον για  το παρελθόν, αφού άλλο πουλάει σήμερα.  ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα τους ακούσετε να πουν συγνώμη , κάναμε λάθος,   Mea Culpa. Ποτέ! Δεν προοδεύουν σε μια προκομμένη κοινωνία και ας σχίζουν τα μαγιό τους ότι για αυτή παλεύουν! Ως μετριότητες δεν αντέχουν την μεριτοκρατία, την πολεμούν με νύχια και με δόντια αλλά υπό κάλυψη. Κρύβονται πίσω από ωραία λόγια που ξεγελούν ανυποψίαστους πολίτες  και ψηφοφόρους. Κινούνται όπως τις αράχνες που υφαίνουν όμορφους  ιστούς  για να δελεάζουν τα θύματα τους.

Στους σημερινούς εύκολους  καιρούς αυτοί επικρατούν  και προοδεύουν εις βάρος της αλήθειας και της ευδαιμονίας των πολιτών. Η μόνη τους έγνοια ο εαυτός τους όχι εσύ ή εγώ, μόνο αυτοί. Θα περάσει όμως, θα ξεφτίσει η μπογιά τους και θα χαθούν τα ίχνη τους όπως οι πατημασιές στην ακροθαλασσιά. Το πραγματικό και αυθεντικό που δεν έχει εχθρό τον χρόνο άλλα σύμμαχο, θα επικρατήσει και θα χαρούμεν την Κύπρο μας και την ποιότητα ζωής  που μας παρέχει και αυτοί που την μειώνουν θα χαθούν στο περιθώριο γιατί για το περιθώριο δεν υπάρχει μνήμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαφθοράς,diafthoras