Πέρεθ για Ζιντάν: «O μύθος συνεχίζεται»

Ηταν 4 Ιανουαρίου του 2016, όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανακοίνωσε τον Ζινεντίν Ζιντάν ως αντικαταστάτη του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Πέντε ημέρες αργότερα, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του και η Ρεάλ κέρδισε με σκορ 5-0 την Ντεπορτίβο λα Κορούνια.

Αύριο, που η Ρεάλ Μαδρίτης θα επισκεφτεί τη Χετάφε, ο Ζιντάν συμπληρώνει εκατό αγώνες στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Με αφορμή αυτή την «επέτειο», ο πρόεδρος των Μαδριλένων έγραψε μία ανοικτή επιστολή στην ισπανική εφημερίδα Marca,

για τον Γάλλο προπονητή:

«Η ιστορία και ο μύθος της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό ιστορικό, μία σχέση που πάντα προώθησε την μετάδοση των αξιών του συλλόγου, που υπηρέτησαν στα 115 χρόνια της ζωής μας μεγάλες προσωπικότητες. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, αύριο γιορτάζει τα πρώτα 100 παιχνίδια ως προπονητής της ομάδας μας, είναι μέρος αυτού του εκπληκτικού συνόλου ιδιαίτερων προσώπων, και έχει επιλεγεί να είναι ένα από τα σύμβολα μας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιλέγει τους μύθους της για αυτό που αντιπροσωπεύουν και για αυτό που σημαίνουν για την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μια απόφαση που ξεκινάει μόνο από την καρδιά των οπαδών μας. Και αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται μέρα με τη μέρα, πάντα πιστό στις αξίες και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του πιο διάσημου συλλόγου στον κόσμο.

Εχω το προνόμιο να έχω φέρει τον Ζινεντίν Ζιντάν στην ομάδα της ζωής του, στη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2001. Από τότε που εξελέγην πρόεδρος, είχα την πεποίθηση ότι ο Ζιντάν έπρεπε να είναι μαζί μας. Και πολλά χρόνια μετά, ακόμα κι όταν είχε σταματήσει να είναι ενεργός παίκτης, οι άνθρωποι με σταματούσαν στον δρόμο και με ευχαριστούσαν που είχα πάρει τον Ζιντάν και είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία και το ταλέντο του.

Εκείνη η μαγεία στη Γλασκόβη, μία τέλεια εμφάνιση, συνέβαλε αποφασιστικά στην αλλαγή της Ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης. Και τώρα, όπως και το 2001, ήμουν επίσης πεπεισμένος ότι πρέπει να είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας. Συγκεντρώνει όλα όσα μας οδήγησαν εδώ μέχρι σήμερα και συνεχίζει να μας οδηγεί στην επιτυχία.

Ο Ζιντάν είναι καθαρό ταλέντο, αλλά επίσης εργάζεται σκληρά και κάνει θυσίες, έχει επιμονή στην επιδίωξη της τελειότητας, ακόρεστη πείνα για νίκες και τίτλους και πάντα δείχνει σεβασμό και ταπεινότητα. Γνωρίζει την ομάδα. Το απολαμβάνει και το ζει κάθε μέρα. Είναι ένα ασύγκριτο σημείο αναφοράς για τους παίκτες μας. Μεταδίδει την ουσία της Ρεάλ Μαδρίτης και συνεχίζει να κερδίζει την αγάπη ενός χόμπι που λατρεύει.

Ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη κερδίσει τα πάντα, όπως έκανε και ως παίκτης. Δεν έχουν περάσει ακόμη δύο χρόνια από το ντεμπούτο του στις 9 Ιανουαρίου του 2016, και έχει ήδη κερδίσει δύο ευρωπαϊκά Κύπελλα, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, δύο ευρωπαϊκά Super Cup, ένα πρωτάθλημα και Super Cup Ισπανίας.

Αλλά, όπως ο ίδιος ο Ζιντάν ξέρει, αυτός ο σύλλογος θέλει πάντα περισσότερα. Γνωρίζει την Ιστορία και τη μοίρα της Ρεάλ Μαδρίτης και ζει τη θέση του με μέγιστη ευθύνη, αλλά και με ενθουσιασμό. Ο Ζιντάν έχει τη δύσκολη αποστολή να προσπαθήσει να κάνει ευτυχισμένους εκατοντάδες εκατομμυρίων οπαδών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι γνωρίζουν ότι η ομάδα μας είναι στα καλύτερα χέρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα