Περδίκης: Το Κίνημα Οικολόγων θα συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο

Το Κίνημα Οικολόγων θα συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να προσφέρει στον τόπο και τον λαό με την ίδια συνέπεια, καθαρότητα θέσεων και πράξεων, στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, είπε την Κυριακή ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, με την ευκαιρία των 28 χρόνων από την ίδρυσή του, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η πατρίδα μας μπορεί να ελπίζει σε ένα αύριο πολύ καλύτερο από το σήμερα».

Σημείωσε ακόμη ότι θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων για τις Ευρωεκλογές αμέσως μετά το Πολιτικό Συνέδριο

που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαρτίου.

Στην ομιλία του στη διάσκεψη Τύπου που διοργάνωσε το Κίνημα για τα 28χρονά του, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι, τα 28α γενέθλια του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών «αποτελούν την εμβληματική αφετηρία για τη μεγάλη μάχη των πολλαπλών εκλογών του προσεχούς Ιουνίου».

Μετά το πρόσφατο Καταστατικό Συνέδριο, το έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο και τις Επαρχιακές Συνελεύσεις που ακολούθησαν, το Κίνημα προετοιμάζεται «εντατικά» για το Πολιτικό Συνέδριο στις 9 Μαρτίου 2024, σημείωσε, «όπου αναμένεται να εκσυγχρονιστεί και αναβαθμιστεί το μανιφέστο των πολιτικών θέσεων ενόψει των Ευρωεκλογών». Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών συμμετείχε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Διευρυμένο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος όπου εγκρίθηκε το Μανιφέστο των Πρασίνων για τις Ευρωεκλογές με ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Αμέσως μετά το Πολιτικό Συνέδριο, θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων για τις Ευρωεκλογές, «όπου προσβλέπουμε σε άλλη μία επιτυχία για το οικολογικό κίνημα της Κύπρου», πρόσθεσε.

Στόχος και σε αυτή την εκλογική μάχη, δήλωσε, «είναι να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον λαό και στον τόπο. Να βάλουμε πρώτο τον Άνθρωπο και τη Φύση. Να αποδείξουμε σε όσους μας αμφισβητούν, παρά την ιστορία και την πολυεπίπεδη δράση και προσφορά μας, πως μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ανθρώπων και της φύσης και ότι η πατρίδα μας μπορεί να ελπίζει σε ένα αύριο πολύ καλύτερο από το σήμερα».

Κάνοντας μια αναδρομή, ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στην ίδρυση του Κινήματος στις 18 Φεβρουαρίου του 1996, από μια μικρή ομάδα πολιτών, που δεν είχαν οποιοδήποτε κομματικό ή δημόσιο αξίωμα προηγουμένως, «αλλά πλούσια δράση και εμπειρία στους αγώνες για το περιβάλλον και την προστασία της Φύσης» και οι οποίοι, όπως είπε, αποφάσισαν «να αναλάβουν το βάρος» της εκπροσώπησης στην Κύπρο του κινήματος της Πολιτικής Οικολογίας.

Το 1998, το Κίνημα των Πρασίνων της Κύπρου έγινε δεκτό στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ως μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Πρασίνων Κομμάτων και το 2004 συμμετείχε στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, είπε, ενώ σήμερα, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, «συνιστούν την τέταρτη σε αριθμό ευρωβουλευτών ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο».

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών «αποτελεί φαινόμενο» στην πολιτική ιστορία της Κύπρου αφού είναι το μακροβιότερο πολιτικό σχήμα από όσα ιδρύθηκαν μετά το 1976 όταν διαμορφώθηκε το μεταμακαριακό πολιτικό σύστημα της χώρας, με τα τέσσερα παραδοσιακά κόμματα από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, σημείωσε, υπήρξαν πολλά πολιτικά σχήματα έχουν εξαφανιστεί χωρίς να καταφέρουν να αντέξουν στον χρόνο πέραν της μίας δεκαετίας. «Αντίθετα, το Κίνημα Οικολόγων μετρά ήδη τρεις σχεδόν δεκαετίες ζωής και όλες οι ενδείξεις και οι οιωνοί προβλέπουν ότι θα συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να προσφέρει στον τόπο και τον λαό με την ίδια συνέπεια, καθαρότητα θέσεων και πράξεων, αγωνιστικότητα και τιμιότητα, στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος», πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι, το μήνυμά τους προς την κοινωνία «είναι απλό: υπάρχει ελπίδα». «Τολμούμε να πολεμήσουμε το μαύρο, να κερδίσουμε ένα λαμπρό πράσινο μέλλον, για την Κύπρο, την Ευρώπη κι ολόκληρο τον κόσμο», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι ήδη χτες, Σάββατο με τον συμβολισμό των γενεθλίων του Κινήματος, διοργάνωσαν δεντροφύτευση στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Δένειας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Δένειας και την περιβαλλοντική οργάνωση Ίδρυμα Λαόνα, στο πλαίσιο του προγράμματος Life-AgrOassis, και συνεστίαση μελών και φίλων στη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα