Περδίκης: Προκλητικές οι δηλώσεις Αβέρωφ

Στο Εδαφικό και στο Περιουσιακό οι Τούρκοι έχουν υποχρέωση να δείξουν διαλλακτικότητα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Kινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος συμμετείχε την Κυριακή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας φιλοζωικών οργανώσεων στο Ζύγι.

Ο κ. Περδίκης χαρακτήρισε "προκλητικές" τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως δεν νομίζει να βρίσκονται μέσα στο κλίμα της ανακωχής που ζήτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

"Το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι η τουρκική αδιαλλαξία και προς αυτή την πλευρά πρέπει να στραφούν τα βέλη όλων μας. Έχει περάσει αρκετός χρόνος διαπραγματεύσεων, η ε/κ πλευρά έχει δείξε διαλλακτικότητα παραχωρώντας πάρα πολλά στον τομέα της διακυβέρνησης, και στο θέμα των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων δεν βλέπουμε την Τουρκία να δείχνει καλή θέληση", επεσήμανε.

Ανησυχούμε, συνέχισε, ότι «εάν συνεχιστεί η συζήτηση στα θέματα της διακυβέρνησης θα υποχρεωθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε περαιτέρω υποχωρήσεις, ενώ η Τουρκία δεν φαίνεται να έχει κάποια διάθεση στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις εγγυήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε «ότι δεν υπάρχει καλύτερη στήριξη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη από το να εκφράζονται οι ανησυχίες, οι επιφυλάξεις και οι αντιρρήσεις ακόμα του κυπριακού λαού για να τον εξοπλίσουν με επιχειρήματα στις διαπραγματεύσεις".

"Και αυτή είναι η κάθε λογική διαπραγμάτευσης, έχει το στοιχείο της έντονης παρουσίασης των δικαιωμάτων της πλευράς η οποία αδικείται, και αυτή η πλευρά είναι ο κυπριακός λαός και η έκφραση αυτών των αιτημάτων είναι υποχρέωση όλων μας, όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των κομμάτων που συμπολιτεύονται τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Κυπριακό», ανέφερε.

«Στην επικείμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί», είπε ο κ. Περδίκης, «αναμένω να συζητηθούν το Περιουσιακό και το Εδαφικό, θέματα στα οποία οι Τούρκοι έχουν υποχρέωση να δείξουν διαλλακτικότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα