Περδίκης: Ανησυχίες Οικολόγων για ΑΗΚ και Cyta

Ο νομικός διαχωρισμός της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) θα οδηγήσει σε περιπέτειες και τον Οργανισμό αλλά και την οικονομία, ενώ το ξεπούλημα της Cyta στα ιδιωτικά κεφάλαια δεν είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της κυπριακής κοινωνίας, είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε σημερινές του δηλώσεις στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Περδίκης είπε ότι ως Κίνημα Οικολόγων

Περιβαλλοντιστών παρακολουθούν με ανησυχία τις πληροφορίες για τις εξελίξεις σε σχέση με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, καθώς και με την Cyta.

«Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση υπαναχώρησε από την συμφωνία της με τους εργαζόμενους στην ΑΗΚ και προφασιζόμενη τις απαιτήσεις της Τρόικας , επιμένει στο νομικό διαχωρισμό της ΑΗΚ. Θέλουμε να προειδοποιήσουμε την Κυβέρνηση να είναι προσεκτική διότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την ώρα ο τόπος είναι μία εργασιακή κρίση στους πολύ σημαντικούς τομείς του ηλεκτρισμού και των τηλεπικοινωνιών. Πρέπει να αποφευχθεί η αντιπαράθεση και η δημιουργία απεργιακού κλίματος», πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να δείξει καλή θέληση, να έχει σταθερότητα στις απόψεις της και να ακούσει και την άποψη της κοινωνίας , αλλά και των πολιτικών κομμάτων.

Ο νομικός διαχωρισμός της ΑΗΚ, συνέχισε, θα οδηγήσει σε περιπέτειες και τον Οργανισμό αλλά και την οικονομία.

«Το ξεπούλημα της Cyta στα ιδιωτικά κεφάλαια δεν είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της κυπριακής κοινωνίας . Έχοντας αυτό υπόψη, η Κυβέρνηση οφείλει να συνεννοηθεί με τα πολιτικά κόμματα, τους εργαζόμενους και την κοινωνία για να μπορέσει να βρει υπό τις συνθήκες την καταλληλότερη λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Έχουμε την εντύπωση ότι πολλά από αυτά που προωθεί η Κυβέρνηση, βρίσκονται εκτός των μνημονιακών υποχρεώσεων, αποτελούν στοιχεία της ιδεολογικής ταυτότητας και του προγράμματος των κυβερνώτων και αυτή η διαπίστωση μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά εναντίον σε αυτές τις κυβερνητικές πολιτικές», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα