Πέρασαν 15 χρόνια από την επική ανατροπή της Λίβερπουλ (vid)

Σαν σήμερα, το 2005 διεξήχθη ο καλύτερος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Η βραδιά που η Λίβερπουλ επέστρεψε από το 0-3 και εν τέλει κατέκτησε το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά θα μείνει αξέχαστη. Όχι μόνο από τους φίλους των κόκκινων, αλλά από όλο τον πλανήτη που είχε την τύχη να παρακολουθήσει τον τελικό με τη Μίλαν.

Ήταν η πιο ανέλπιστη κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Αγγλική ομάδα με τη δύναμη της ψυχής και του κόσμου, γύρισε από την κόλαση στον παράδεισο και στέφθηκε για 5η φορά Πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στην Πόλη.

Ήταν εκείνη η νύχτα που η Μίλαν έκανε ονειρικό 45λεπτο

και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 3-0, με τους Μαλντίνι και Κρέσπο (2) να σκοράρουν.

Ωστόσο το DNA της Λίβερπουλ μίλησε και ανέστησε την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ. Ακούγοντας το «You'll never walk alone» από τους οπαδούς στο ημίχρονο, οι παίκτες της Λίβερπουλ βγήκαν ξανά στο γήπεδο για να τα παίξουν όλα για όλα.

Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο και με αρκετή δόση τύχης. Από τα χέρια του Τζέραρντ και το σύνθημα προς όλους για την αντεπίθεση, στο γκολ μακρινό σουτ του αφανή ήρωα, Σμίτσερ και το γκολ του Τσάμπι Αλόνσο με τη διπλή προσπάθεια από το πέναλτι και το 3-3 που είχε προκαλέσει παροξυσμό.

Τρία γκολ σε έξι λεπτά στη μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Στην παράταση και τα πέναλτι ανέλαβε δράση ο Γέρζι Ντούντεκ και η Λίβερπουλ με το 3-2 από την άσπρη βούλα αναρριχήθηκε για 5η φορά στα χρόνια ύπαρξής της στην απόλυτη κορυφή!

Keywords
Τυχαία Θέματα