Πέραν των 5 δισεκ. δολαρίων τα έσοδα των ΗΑΕ από τον τουρισμό, για το 2022

Τα έσοδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τον τουρισμό ξεπέρασαν τα 5 δισεκ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2022, αναφέρουν αξιωματούχοι του κράτους, ενώ αναμένεται αυξημένη απόδοση τον χειμώνα, όταν το γειτονικό Κατάρ θα φιλοξενεί την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου ποδοσφαίρου.

«Τα έσοδα από τον τουρισμό ξεπέρασαν τα 19 δισεκ. ντίρχαμ (5,2 δισεκ.. δολάρια) το πρώτο μισό του 2022», είπε ο Πρωθυπουργός των ΗΑΕ και κυβερνήτης του Ντουμπάι, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, μετά από την συνεδρίαση

του Υπουργικού Συμβουλίου στο Αμπού Ντάμπι. Ανέφερε, ακόμα, ότι η χωρητικότητα των ξενοδοχείων καλύφθηκε πέραν του 40%, εν μέσω πανδημίας το 2021.

«Συνολικά, ο αριθμός των επισκεπτών στα ξενοδοχεία έφτασε τα 12 εκ., με αύξηση 42%, και αναμένουμε καλή απόδοση από τον τουρισμό και τον χειμώνα», πρόσθεσε.

Το Ντουμπάι, ως ένας αναγνωρισμένος προορισμός διακοπών, αναμένεται να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ποδοσφαιρόφιλων κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, όταν θα διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελο ποδοσφαίρου, λόγω της περιορισμένης διάθεσης κλινών στο μικρό Κατάρ. Για τον σκοπό αυτό, θα πραγματοποιούνται καθημερινά πτήσεις για μεταφορά φιλάθλων από το Κατάρ στο Ντουμπάι, όπως και προς άλλες πόλεις του Αραβικού Κόλπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα