Πεπεισμένοι για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο οι φίλαθλοι

Με αφορμή τα πρόσφατα τεκταινόμενα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, διενήργησε έρευνα για λογαριασμό του Σίγμα, από την οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα, με 79% απάντησε ότι παρακολουθεί αγώνες του Κυπριακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 21%.

Ωστόσο, μόλις το 33% πήγε φέτος στο γήπεδο για να παρακολουθήσει κάποιο αγώνα. Το 67% απάντησε αρνητικά.Η βία στα γήπεδα, είναι ο κυριότερος λόγος, με 39%. Η διαφθορά του ποδοσφαίρου και τα στημένα παιχνίδια, συμπεριλαμβάνονται επίσης στους

λόγους, με 17%.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια, το 74% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι πήγαινε στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του.Σήμερα όμως, το 98% είναι πεπεισμένο ότι υπάρχει πρόβλημα χρηματισμού και διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρό.Μάλιστα, το 56% θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και το 26% αρκετά μεγάλο.Υπάρχει πρόβλημα με στημένα παιχνίδια στο κυπριακό ποδόσφαιρο απαντά το 99%, με το 54% των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, και το 33% αρκετά μεγάλο.Όσο για τους υπεύθυνους; Σύμφωνα με το 66% η επιτροπή διαιτησίας ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ακολουθούν οι διαιτητές με 64%, και η ΚΟΠ με 63%.Στην ερώτηση "πώς κρίνετε την προεδρία του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στο διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, το 46% των ερωτηθέντων απαντά καθόλου καλή, ενώ το 31% όχι και τόσο καλή.Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν και για τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή, με την πλειοψηφία να τις θεωρεί βάσιμες.Διχάζει ωστόσο η ερώτηση για αν πιστεύουν ότι θα στοιχειοθετηθεί τελικά υπόθεση με βάση τα όσα ανέφερε. Το 49% απαντά θετικά, ενώ το 51% αρνητικά.Αισιόδοξο ότι οι ένοχοι θα προσαχθούν ενώπιον του δικαστηρίου δηλώνει το 62%.Ναι, θα υπάρξει τιμωρία των όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα τα οποία σχετίζονται με το χώρο του ποδοσφαίρου, απαντά το 73%.Τέλος, στην ερώτηση αν οι αγώνες του Κυπριακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πρέπει να συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνονται στο στοίχημα η πλειονότητα, με 58% απαντά αρνητικά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κατά την περίοδο 21-22 Δεκεμβρίου με δείγμα 400 άτομα. Η δειγματοληψία ήταν τυχαία στρωματοποιημένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα