ΠΕΟ: Πλήρη αλληλεγγύη με Τουρκοκύπριους που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, η ΠΕΟ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στους Τουρκοκύπριους εργαζόμενους που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές με την ευκαιρία της δυναμικής τους κινητοποίησης με αίτημα την δυνατότητα ανεμπόδιστης πρόσβασης στην εργασία τους. 


 
Σύμφωνα με την ΠΕΟ, τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση μέσω των οδοφραγμάτων καθιστούν

την επιστροφή τους στις εργασίες τους αδύνατη, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να βρίσκονται σε εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια ενώ από την άλλη οι επιχειρήσεις που τους εργοδοτούν  να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία τους.

«Ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους ώστε να αναληφθούν ενέργειες  για να επιλυθεί το ζήτημα και να δοθεί έτσι η δυνατότητα στην συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων να προσέρχονται στην εργασία τους, νοουμένου βεβαίως ότι  διασφαλίζεται η τήρηση των αναγκαίων μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση. 

Σήμερα υπήρξε νέα διαμαρτυρία Τουρκοκυπρίων στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Συνθήματα των Τουρκοκυπρίων που ήρθαν από τα κατεχόμενα ήταν: «Θέλουμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας», «Η ενότητα των εργαζομένων θα ανοίξει τα οδοφράγματα», «Είμαστε εργαζόμενοι, έχουμε δίκιο, θα κερδίσουμε», «Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο», «Ο χορτασμένος δεν καταλαβαίνει την πείνα του».

Προχθές υπήρξαν δύο παράλληλες διαδηλώσεις στο Πέργαμος, μια από Τουρκοκύπριους από τα κατεχόμενα και μια από Τουρκοκύπριους κάτοικους της Πύλας, με σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, απαιτώντας από το ψευδοκράτος άνοιγμα του οδοφράγματος. 

Ασφαλείς πληροφορίες του «SigmaLive» αναφέρουν ότι συνολικά στον Άγιο Δομέτιο μαζεύτηκαν περί τους 200 Τουρκοκύπριους οι οποίοι διαλύθηκαν μετά επανήλθαν με τα αυτοκίνητά τους και κόρναραν για να ξαναδιαλυθούν. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια. 

Σε πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP) των κατεχομένων, δημοσιεύτηκε κοινή δήλωση με τίτλο «Συνεργασία και Αλληλεγγύη για την Υγεία» σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας και την αναγκαία συνεργασία που πρέπει να επιδείξουν οι δύο κοινότητες στην αντιμετώπισή της. Στην κοινή δήλωση υπήρξε και η αναφορά «είναι αναγκαίο να βρεθεί μια άμεση λύση για να μπορέσουν να πάνε πίσω στις δουλειές και στα σχολεία τους στο νότιο μέρος του νησιού οι Τ/κ εργαζόμενοι και μαθητές». 

Η δήλωση για «νότιο μέρος», που αναγνώστηκε και από τον Γ.Γ. του κόμματος Άντρο Κυπριανού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΕΛΑΜ που κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για «πλήρη ταύτιση με Τουρκία». 

Την αναφορά σε «νότο» αντί σε ελεύθερες περιοχές ή έστω περιοχές όπου ασκεί ουσιαστικό έλεγχο η Κυπριακή Δημοκρατία υιοθετούν και οι Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι που απαιτούν διάνοιξη των οδοφραγμάτων. 

Διαβάστε επίσης: 

Fake news με Ελληνοκύπρια στο οδόφραγμα έστησε το ψευδοκράτος (ΦΩΤΟ)

Λαθρεμπόριο φθαρτών ΣΟΠΑΖ - Η τοποθέτηση της Αστυνομίας Κύπρου

Τατάρ: Υψηλό ρίσκο μόλυνσης κορωνοϊού η Πύλα λόγω επαφής με Ελληνοκύπριους

Keywords
Τυχαία Θέματα