ΠΕΟ: Δέσμιος σε ιδεολογικές αγκυλώσεις ο ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών είναι δέσμιος στις ιδεολογικές αγκυλώσεις του ιδίου και της Κυβέρνησης, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, προσθέτοντας πως ο Χάρης Γεωργιάδης θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος του κοινωνικού κράτους ευημερίας για τους πολλούς και υπέρ του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου.

Στο επιχείρημα του Υπουργού Οικονομικών ότι πιθανόν με την ιδιωτικοποίηση το κράτος να εισπράττει περισσότερα από ό,τι προσφέρει σήμερα η Cyta,

η ΣΗΔΗΚΕΚ, αφού σημειώνει ότι ο Έφορος Αποκρατικοποίησης αποτίμησε την αξία της Cyta σε 300-400 εκατομμύρια ευρώ (3.8. επί το μέσο όρο των κερδών), την ίδια ώρα που η υποδομή, τα δίκτυα, η περιουσία και οι υπηρεσίες της αξίζουν πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, διερωτάται «με ποιο μαγικό τρόπο ο Υπουργός θα πετύχει μεγαλύτερο όφελος όταν την ίδια στιγμή το κράτος θα αναλάβει το κόστος 2000 εργαζομένων που σήμερα ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ; Ποιος επιχειρηματίας πουλάει την επιχείρηση του με κατά μέσο όρο 80 εκατομμύρια ευρώ κέρδη το χρόνο για να πάρει εφάπαξ 300-400 εκατομμύρια ευρώ;»

Η συντεχνία αναφέρει πως ο Υπουργός ζητά ταυτόχρονα λευκή επιταγή από τη Βουλή για τη διάθεση της περιουσίας του Οργανισμού.

«Η Κυβέρνηση μπορεί να είναι προσηλωμένη και δεσμευμένη να εφαρμόσει δογματικά αυτή την πολιτική. Τα πολιτικά κόμματα όμως δεν δικαιούνται να στερήσουν με την ψήφο τους από την οικονομία και τους πολίτες αυτό τον πλούτο», σημειώνει.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα