ΠΕΟ: "Αποπροσανατολίζoυν τη κοινή γνώμη στο θέμα της CYTA"

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού στο θέμα της Cyta κάνει λόγο σε ανακοίνωση η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ η οποία υποστηρίζει ότι "την ίδια ώρα που τέθηκε σαν προαπαιτούμενο από την Τρόικα η ψήφιση Νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του πιο κερδοφόρου Δημόσιου Οργανισμού, ο οποίος θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ κέρδη το 2015, χρησιμοποιείται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. για να κάνει δηλώσεις εν μέσω αλχημειών και κυνήγι

«μαγισσών» για το Ταμείο Σύνταξης της Cyta".

Σύμφωνα με τη Συντεχνία, κάποιοι "εξακολουθούν να υπηρετούν σκοπιμότητες" και ενώ μιλάνε για υπερεκτιμημένες αγορές συγκεκριμένης περιόδου, "δεν μας λένε με ποια απόφαση του Δ.Σ. έγιναν εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις από τους «κουμπάρους», διευθέτηση 2 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Ταμείου, και εξυπηρετήσεις «ημετέρων» για τις οποίες έκανε παρατηρήσεις ο Γενικός Ελεγκτής".

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αναφέρει ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος για ύποπτες και λανθασμένες επενδύσεις, "αλλά όχι επιλεκτικά" και επικρίνει το ΔΣ ότι "απέχει από τις διαδικασίες, δεν κάνει τίποτα, δεν παίρνει θέση και δεν διεκδικεί" σε ότι αφορά τις προσπάθειες για αποκρατικοποίηση.

"Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θεωρεί ότι το Δ.Σ. έχει ευθύνη και καθήκον να υπερασπιστεί τη Cyta κάνοντας το καθήκον του όπως πηγάζει από τη Νομοθεσία και το καλεί να συνταχθεί με τους εργαζόμενους στον αγώνα για προστασία του Οργανισμού και του δημόσιου συμφέροντος", αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα