Πελεκάνος για Αγαθαγγέλου: Ο ΠτΔ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα

Απόφαση για κλιμάκωση των μέτρων έλαβε η ΟΣΑΚ, στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης σύσκεψης, στην περίπτωση, που ο Υπουργός Υγείας αποστείλει την επιστολή διορισμού του Προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ.

Αποφασίστηκε, επίσης, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών να άρει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Υπουργού Υγείας και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στο Δ.Σ. του ΟΑΥ να απέχει από τις συνεδριάσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, αν σ’ αυτές συμμετέχει και ο κ. Αγαθαγγέλου.

Διαβάστε επίσης: Κοινωνική Συμμαχία: Απαιτούν άμεση

ανάκληση του διορισμού Αγαθαγγέλου

Η ΟΣΑΚ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση υποστηρίζοντας ότι πέρα από το ασυμβίβαστο είναι και θέμα ηθικής. Πρόκειται, τονίζει, για μία πράξη, που προσβάλει και προκαλεί την κοινωνία, όσους εργάστηκαν και όσους εργάζονται για το ΓεΣΥ.

Στο μεταξύ πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας ειδικότερα να βρίσκονται σε διαβούλευση με τις εργοδοτικές οργανώσεις και κυρίως με το ΚΕΒΕ, ως εκπρόσωπος του οποίου διορίστηκε ο κ. Αγαθαγγέλου, προκειμένου να προτείνουν άλλο πρόσωπο και να τον αντικαταστήσουν, ενώ πιέσεις, προκειμένου να παραιτηθεί, φέρεται να δέχεται και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούει όλες τις απόψεις, αξιολογεί όλα τα δεδομένα και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα περιορίστηκε να δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος το πρωί της Τετάρτης στο κρατικό ραδιόφωνο. 

Πριν ληφθεί η απόφαση, είπε, είχαν προηγηθεί συζητήσεις με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα με τον διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται, ωστόσο, πρόσθεσε, ότι εσφαλμένα δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποδεχθεί την αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα