Πελεκάνος: O ΠτΔ θα ενημερώσει ξένους ηγέτες για πρόταση Συντάγματος 60 (VID)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται   να ενημερώσει  τους ξένους ομολόγους του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την πρόταση επιστροφής στο Σύνταγμα του 60 και την απόρριψη εκ μέρους των Τ/κ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι.

Ο κ. Πελεκάνος επανέλαβε την πρόθεση της Ε/κ πλευράς να παρακαθήσει σε συνάντηση από κοινού με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ

και τον Γενικό Γραμματέα των ΟΗΕ  στην Νέα Υόρκη.

«Η άλλη πλευρά σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνει την απαράδεκτη θέση της για αναγνώριση ίσων κυριαρχικών δικαιωμάτων προτού συμμετέχει σε οποιοδήποτε νέο διάλογο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η δική μας πλευρά δεν συνεχίζει τις προσπάθειές της  και τα όποια νόμιμα εργαλεία έχει στην διάθεση σας».

Ερωτηθείς αν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας είναι σύμφωνα μεταξύ τους για την πρόταση του Προέδρου  ακούστηκαν διάφορες απόψεις. «Αυτό που βγαίνει προς τα έξω ‘’περί διαφωνίας’’, καθώς συμμετείχα στις διαβουλεύσεις, δεν ευσταθεί. Υπήρξαν διαφορετικές απόψεις».

Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις στελεχών του ΔΗΣΥ για το θέμα της πρότασης του 60, είπε « Έχω ακούσει τις δηλώσεις από τους αξιωματούχους του ΔΗΣΥ  Δεν θεωρώ ότι διαφοροποιούνται από τις θέσεις τις Κυβέρνησης.[…] Είναι ξεκάθαρο πως και η θέση της Κυβέρνησης και αυτή του ΔΗΣΥ είναι πως η λύση πρέπει να βασίζεται στην ΔΔΟ, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες κορυφής και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

 Μεταξύ άλλων ο κ. Πελεκάνος απάντησε για την στάση του ΟΗΕ αλλά σχολίασε και τα ζητήματα πληθωρισμού στην Κύπρο και τις ακρίβειας του ηλεκτρικού ρεύματος.  

Keywords
Τυχαία Θέματα