Πειθαρχική κατά της Γενικής Λογίστριας εισηγείται ο Γενικός Ελεγκτής

Έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά της Γενικής Λογίστριας και ανώτερου λειτουργού του γραφείου της, για σύγκρουση συμφέροντος και υπέρβαση εξουσίας, εισηγείται ο Γενικός Ελεγκτής.

Αφορά στο ζήτημα της απόσυρσης της εγγυητικής επιταγής 54 χιλιάδων ευρώ.

«Στο πόρισμα το οποίο δόθηκε τότε στον κύριο Μιχαηλίδη και αύριο θα κατατεθεί στη βουλή σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα καταγράφετε ότι η ερευνόσα

λειτουργός απεφάνθη ότι η σχέση της γενικής λογίστριας με τον ιδιοκτήτη του Cypra επηρέασε το χειρισμό της υπόθεσης και την ένταση του υπηρεσιακού ενδιαφέροντος από τον πρώτο λειτουργό» είπε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Ο Χρύσης Παντελίδης, μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ είπε τα εξής, «αυτή τη στιγμή η κυπριακή κοινωνία διαπιστώνει ότι μία συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία παραβίασε μία σειρά νομοθεσιών κανονισμών και είχε διαρκώς σύγκρουση με το κράτος»

Παράλληλα, ο Δημήτρης Δημητρίου Βουλευτής του ΔΗΣΥ ανέφερε, «τα ζητήματα είτε σύγκρουσης συμφέροντος είτε παρανομιών είτε παραβίασης νομοθεσιών είναι μπροστά μας και θα πρέπει να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα με σοβαρότητα χωρίς να στήνουμε λαϊκά Δικαστήρια»

Στο μεταξύ διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών από τον ιδιοκτήτη του σφαγείου γιατί δεν παρουσιάστηκε, ως όφειλε, στην Επιτροπή Εργασίας, ζήτησε από τις διωκτικές αρχές, ο Πρόεδρος της Βουλής.

Και αυτά εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου η οποία μυρίζει μπαρούτι και στην οποία οι εμπλεκόμενοι θα παρουσιαστούν με τους δικηγόρους τους.

«Υπάρχει και το ενδεχόμενο αν θέλετε εκφοβισμού των βουλευτών με την παρουσία ενός μεγαλοδικηγόρου προκειμένου να μην θέσουν τα ερωτήματα τα οποία πρέπει να τεθούν», ανέφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Στη συζήτηση κλήθηκαν και θα παραστούν, ο Γενικός Ελεγκτής και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, δύο 24ωρα μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ τους στο Twitter, για το θέμα του σφαγείου.     

Διαβάστε επίσης: Παραδοχή ιδιοκτήτη CYPRA: Είπα ότι ήμουν επαφή, δεν ήμουν και δεν ήρθα Βουλή
 

Keywords
Τυχαία Θέματα