Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών

Η Μαρία Καρυστιανού έσμιξε τη φωνή της με αυτή 1.350.000 πολιτών που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημα για άρση ασυλίας όσων εμπλέκονται με την τραγωδία των Τεμπών και με την ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου άνοιξε το δρόμο για την δικαίωση των 57 θυμάτων της μοιραίας σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών.

Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής δεν άφησαν λέξη να πέσει κάτω απ΄ όσα είπε η κ. Καρυστιανού και αποφάσισαν να δώσουν το «πράσινο φως» σε όλα τα αιτήματα που έθεσε ο Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών.

Διαβάστε ακόμη: Καρυστιανού από Ευρωκοινοβούλιο:

Αν δεν λάμψει η αλήθεια θα γίνει νέο κακό

Το Ευρωκοινοβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Το Ευρωκοινοβούλιο με την απόφαση να κρατήσει ανοιχτή την αναφορά θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και με τον θεσμικό του ρόλο που έχει θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε έγγραφα, εκθέσεις, πορίσματα και ότι άλλο φανεί χρήσιμο στην πορεία των ερευνών.

Λίγο νωρίτερα η Μαρία Καρυστιανού είχε ζητήσει:

Να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά στην Επιτροπή σας,Να ζητήσετε για το θέμα Γνωμοδότηση από τις επιτροπές LIBE και TRAN και από κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία,Να ζητήσετε από την Κομισιόν και τον ERA πλήρη επίσημη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού,Να ζητήσετε από τον ERA να επανεξετάσει τη χορήγηση πιστοποιητικού ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Να διαβιβάσετε την αναφορά μας στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, να ζητήσετε να σας κοινοποιήσει το πόρισμά της για την υπόθεση, και να στηρίξετε το αίτημά της για συνεργασία με την Κομισιόν.

«Εμείς δεν προσδοκούμε από εσάς να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Προσδοκούμε, με αφορμή το προσωπικό μας δράμα, να ενσκήψετε με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης, σε τρία αντικείμενα μείζονος ενωσιακού ενδιαφέροντος» είχε αναφέρει η κ. Καρυστιανού.

H εισηγήτρια της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απευθυνόμενη στη Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή.

«Σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή. Η αναφορά πάει στην TRAN, πάει στη LIBE, παραμένει ανοιχτή. Θα ζητήσουμε και μία γραπτή ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε η J. Toom.

Πηγή: In.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα