«Πέφτουν» η μια μετά την άλλη οι υποθέσεις για γαβγίσματα σκύλων

Εξαιρετική δύσκολη φαίνεται ότι είναι η απόδειξη του αδικήματος της πρόκλησης οχληρίας από γάβγισμα σκύλου στα Κυπριακά Δικαστήρια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», το ποινικό αδίκημα της πρόκλησης οχληρίας από σκύλους δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Περδίκη.

Σύμφωνα με επιστολή του Υπουργού, στην Επαρχεία Λευκωσίας δεν εντοπίστηκαν καταδικαστικές αποφάσεις για το εν λόγω αδίκημα,

καθώς η απόδειξη είναι δύσκολη ενώπιον των Δικαστηρίων.

Όπως εξήγησε, για να καταλήξουν σε καταδικαστική απόφαση, απαιτείται όπως η Κατηγορούσα Αρχή προσφέρει τέτοια μαρτυρία που να καλύπτει όλα τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος.

Δηλαδή, θα πρέπει να αποδείξει: 1. Την ηλικία του σκύλου, 2. Ότι ο κατηγορούμενος είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σκύλου, 3. Ότι ο σκύλος προξενούσε θόρυβο με ηχηρό και συνεχές γάβγισμα, 4. Τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη κατά τον επίδικο χρόνο, 5. Θα πρέπει να αποδειχθεί η δημόσια φύση της οχληρίας και 6. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί μαρτυρία για την τοποθεσία όπου προκλήθηκε η οχληρία, εάν είναι κατοικημένη περιοχή και σε ποια απόσταση βρίσκεται ο παραπονούμενος από τον σκύλο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα πιο πάνω έχουν σχολιαστεί σε αθωωτικές αποφάσεις αρκετών υποθέσεων.

Σημειώνεται πως κάποιες υποθέσεις οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αλλά οι ποινικές διώξεις έχουν ανασταλεί από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα