ΠΑΣΥΝΟ: Θα αποσύρουμε τους νοσηλευτές αν απολυθούν έκτακτοι

H ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που η εργοδοτική πλευρά επιχειρήσει να προχωρήσει σε απολύσεις οιονδήποτε έκτακτου συναδέλφου για εκδικητικούς λόγους, είτε αντιδεοντολογικά και αντισυνταγματικά, θα υποχρεωθεί να αποσύρει όλο το προσωπικό της απ’ όλα τα νοσηλευτήρια, χωρίς καμιά άλλη προειδοποίηση.

Σε ανοικτή επιστολή της, απευθύνεται προς τους νοσηλευτές που είναι άνεργοι, και αναφέρει πως «ο αγώνας που δίνεται αυτές τις μέρες από την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ είναι ένας αγώνας κοινής διεκδίκησης της επαγγελματικής καταξίωσης και αναγνώρισης του επαγγέλματός μας». «Σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει

όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις επόμενες γενιές συναδέλφων νοσηλευτών», συνεχίζει.

Η Οργάνωση κάνει έκκληση προς τους νοσηλευτές να μην δελεαστούν από την εργοδοτική πλευρά και να ενδώσουν σε απεργοσπαστικές ενέργειες, εξηγώντας ότι:

Απεργοσπάστης είναι το άτομο/εργαζόμενος ο οποίος δεν στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται με απεργία από συναδέλφους του ώστε να επιτύχουν όλοι μαζί και δουλεύει κανονικά.Απεργοσπάστης είναι o εργαζόμενος που δεν συμμετέχει στην απεργία και εξακολουθεί να εργάζεται και ο εργαζόμενος που προσλαμβάνεται για να εργαστεί στη θέση του απεργού. «Ο απεργοσπάστης επωφελείται από αυτά που έχουν κερδίσει οι συνάδελφοι του με τους απεργιακούς τους αγώνες», προσθέτει.

Επίσης η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ επικαλείται τον Περί Τερματισμού Απασχολήσεως Νόμο και αναφέρει πως ο Νόμος περιέχει ρητές πρόνοιες που καθιστούν την απόλυση εργαζομένου λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας παράνομη. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, το άρθρο 6(2) (α) του Νόμου προνοεί ότι η ιδιότητα του μέλους της Συντεχνίας ή η συμμετοχή σε συντεχνιακές δραστηριότητες δεν συνιστά βάσιμο λόγο για τον τερματισμό της απασχόλησης.

«Η προστασία αυτή επεκτείνεται σε όλους τους εργαζομένους, ανεξάρτητα αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα ή σε ημικρατικούς οργανισμούς, μόνιμους η έκτακτους. Ο εν λόγω Νόμος στις ερμηνευτικές του διατάξεις στον ορισμό της έννοιας του εργοδοτουμένου περιέχει ειδική πρόνοια προς αποφυγή οποιασδήποτε αμφιβολίας με την οποία περιλαμβάνει στους «εργοδοτουμένους» τόσο τους μόνιμους όσο και τους έκτακτους στο δημόσιο, ιδιωτικό και ημικρατικούς οργανισμούς», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα