ΠΑΣΥΝΟ κατά Υπ. Υγείας: «Μια δικτατορική απόφαση - Έπρεπε να απολογηθεί»

Στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, ο οποίος μίλησε για την απεργία που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα.

Αρχικά εξήγησε ότι η απεργία αφορά ένα περιστατικό που έγινε τον Νοέμβριο του 2020, όταν στις υπηρεσίες ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Αθαλάσσας νοσηλεύτηκε το πρώτο περιστατικό με κορωνοϊό. «Υπήρχαν απαράδεχτες και απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας

του συγκεκριμένου περιστατικού». 

Πρόσθεσε ότι μετά τις καταγγελίες αποφάσισαν να αποσύρουν τα μέλη τους από συγκεκριμένο τμήμα καθώς υπήρχε κίνδυνος για το προσωπικό. «Τα μέλη μας δεν έδρασαν από μόνοι τους. Έδρασαν μετά από οδηγίες της ΠΑΣΙΝΟ».

Εξήγησε ότι ο Υπουργός Υγείας αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για πειθαρχικά παραπτώματα. «Η ενέργεια του Υπουργού παραβιάζει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις που υπέγραψε η Δημοκρατία και αφορά την προστασία του συνδικαλίζεσθαι». Πρόσθεσε ότι αυτή η πράξη του Υπουργού αποσκοπεί στον εκφοβισμό. «Έπρεπε να βγει και να απολογηθεί ο Υπουργός».

Παράλληλα ανέφερε ότι τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ έχουν λάβει επιστολή και θα παρευρεθούν την Δευτέρα σε ακρόαση, ενώ θα τους επιβληθεί ποινή στο επόμενο διάστημα. «Οι ποινές προνοούν από επίπληξη μέχρι και στέρηση της προσαύξησης αυτών των εργαζομένων».

Συνεχίζοντας, ο κύριος Πετέλης επεσήμανε ότι νιώθουν λιγότερο τη Δημοκρατία στην Κύπρο χαρακτηρίζοντας δικτατορική την απόφαση του Υπουργού. «Εάν περάσει τέτοια απόφαση τότε δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται συνδικαλισμός, καθώς δεν θα μπορούν να προστατευθούν τα μέλη».

Τέλος ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει 12ωρη απεργία. «Για τη ταλαιπωρία και την αντίδραση φταίει ο Υπουργός Υγείας. Περιμένουμε να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα κόμματα».

Διαβάστε ακόμη:

Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία – Όλες οι πληροφορίες

Αποσύρθηκαν ακατάλληλα καλλυντικά από την αγορά (ΦΩΤΟΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα