ΠΑΣΥΚΙ: Οι γιατροί δεν θα εξετάζουν πέραν των 30 ασθενών

Όριο στον αριθμό των ασθενών που θα εξετάζουν καθημερινά βάζουν οι Κυβερνητικοί γιατροί.

Με απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ η οποία έχει ήδη κοινοποιηθεί στα μέλη της με εγκύκλιο και προς το διευθυντή ιατρικών Υπηρεσιών αλλά και τον Υπουργό Υγείας από της 8 Ιανουαρίου, δεν πρόκειται να εξετάζουν πέραν των 20 ασθενών ανά ειδικό γιατρό και 30 ασθενών ανά γενικό γιατρό καθημερινά.

Η απόφαση των γιατρών ερμηνεύεται ότι οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία αν δεν προλάβουν να είναι στη λίστα μέχρι το αριθμό που οι ίδιοι έθεσαν ως οριο τότε θα πρέπει να επανέλθουν.

Η ΠΑΣΥΚΙ,

καλεί τους γιατρούς όπως από την 1η Φεβρουαρίου, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα, να μην εξετάζουν στα εξωτερικά ιατρεία αριθμό ασθενών μεγαλύτερο του καθορισμένου από το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Αναφέρεται ότι και βάσει των διεθνών δεδομένων ένας γιατρός δεν μπορεί να εξετάζει πέραν των 25 ασθενών την ημέρα και αυτό επειδή πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος για λάθος διαγνώσεις.

«Πεποίθηση του Διοικητικού Συμβουλίου και του συνόλου του ιατρικού κόσμου είναι ότι έχουμε πλέον φτάσει σε κομβικό σημείο, χωρίς λύση στα σοβαρότατα καθημερινά λειτουργικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων και κέντρων υγείας και έχουν σχέση με την παροχή ποιοτικής ιατρικής στο επίπεδο που αρμόζει στους συμπολίτες μας και αξιοπρεπείς ασφαλείς συνθήκες εργασίας»,

Οι ιατροί, προειδοποιεί η ΠΑΣΥΚΙ, κουράστηκαν να είναι το εξιλαστήριο θύμα για τα κακώς έχοντα του συστήματος αλλά και της αδυναμίας της εργοδοτικής πλευράς να δώσει ικανοποιητικές λύσεις.

Μοναδικός σκοπός της απόφασης που λήφθηκε για την εφαρμογή της οδηγίας είναι η παροχή ασφαλούς ποιοτικής ιατρικής προς τους συμπολίτες μας, όπως και η ασφάλεια και οι αξιοπρεπείς συνθήκες των ιδίων των ιατρικών λειτουργών, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα